Annonce
Erhverv

Massefyring på vej: Spareplan i Jysk Fynske Medier skal afbøde corona-konsekvenser

Administrerende direktør Jesper Rosener fortalte mandag morgen medarbejderne i Jysk Fynske Medier, at der skal gennemfrøes en spareplan, der kan medføre mere end 100 afskedigelser. Arkivfoto: Michael Bager.
Coronakrisen vil gøre permanent skade på et allerede vigende marked for annoncer i ugeaviser og dagblade. Det vurderer direktionen i Jysk Fynske Medier, som nu vælger at iværksætte en spareplan, der skal finde besparelser for 60 millioner kroner årligt.

Jysk Fynske Medier sætter nu gang i en spareplan for at indstille virksomheden til den nye virkelighed, som direktionen forudser kommer til at vente på annoncemarkedet i ugeaviser og dagblade efter coronakrisen. Det er vurderingen, at der er tale om en permanent ændring.

Med erfaringer fra annoncemarkedet under og efter finanskrisen er det direktionens vurderingen, at der fra 2021 kommer til at mangle 60 millioner kroner årligt i forhold til de annonceindtægter, som Jysk Fynske Medier havde, inden coronakrisen ramte.

Og det er beløbet på 60 millioner kroner, som virksomheden nu vil finde gennem en spareplan, der kan medføre mere end 100 afskedigelser blandt koncernens cirka 1600 medarbejdere.

Afskedigelserne vil blive gennemført i begyndelsen af næste måned. Det har administerende direktør Jesper Rosener tirsdag morgen meddelt medarbejderne i Jysk Fynske Medier.

Det er Jesper Roseners vurdering, at andre forretningsområder end printannonceringen vil vende tilbage som før coronakrisen.

Også sidste efterår gennemførte Jysk Fynske Medier en spareplan. Og her blev budgetterne holdt, indtil coronaen satte ind i foråret. En krise, der i dette regnskabsår kommer til at koste Jysk Fynske Medier mere end 100 millioner kroner.

Kan du forstå, at medarbejderne kan have svært ved at holde modet og engagementet oppe, når der nu venter endnu en spareplan.

- Ja. Det kan jeg sagtens forstå. Men jeg kan desværre ikke få corona og dens konsekvenser til at gå væk. Vi er nødt til at reagere, siger Jesper Rosener.

Trods udsigten til massive besparelser afviser både direktionen og ejerne bag selskabet at røre ved koncernens udviklingspulje, som er på 40 millioner kroner årligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce