x
Annonce
Middelfart

Corona: Fyen Rundt aflyses

Fyen Rundt var også forbi Middelfart sidste år. Men i år skulle løbet for første gang have haft start og mål i Havnegade. Foto: Mia Harm Madsen
Cykelløbet Fyen Rundt, der for første gang i historien skulle have start og mål i Middelfart,er aflyst. Arrangørerne arbejder på en ny dato - til næste år.

Middelfart/Fyn: Der bliver ingen cykelløb i Middelfart og rundt på Fyn 8.maj.

Verdens næstældste løb Fyen Rundt er netop blevet aflyst grundet coronakrisen.

Det melder arrangørerne fra Cycling Odense sammen med Grand Prix Herning, der skulle have været afviklet dagen efter.

"På grund af omstændighederne med COVID-19 virus og smitterisikoen ved at afholde to store cykelløb, ser arrangørerne ingen anden mulighed end at aflyse. Ingen kender status for situationen i starten af maj, hvor løbene skulle afholdes, men beslutningen træffes allerede nu af hensyn til løbenes deltagere og interessenter.

Det er vigtigt for os, at vi under de nuværende omstændigheder navigerer på en ordentlig måde over for sponsorer, samarbejdspartnere og de enkelte cykelhold. Derfor vælger vi at informere dem om aflysningerne allerede nu,” siger medarrangør af Grand Prix Herning Steffan Bill.

De to danske klassikere skulle i år have dannet parløb om en fantastisk dansk cykelweekend den 8. og 9. maj. Sammenlægningen skete, efter at Grand Prix Herning i år opfyldte målsætningen om at komme tilbage på den internationale cykelkalender, så arrangørerne bag løbene i år kunne tilbyde cykelhold- og fans to gode og velarrangerede løb over én weekend.

Løbene skulle endda transmitteres live på TV 2 SPORT.

"Med det flotte sportslige setup er det ekstra ærgerligt, at fans, sponsorer, samarbejdspartnere og ryttere må vente til 2021 på at opleve synergien mellem de to store løb" lyder det i en pressemeddelelse.

Men arrangørerne erkender, at der lige nu er langt vigtigere ting i verden end cykelløb.

I Danmark har Danmarks Cykle Union foreløbigt aflyst alle cykelløb i marts og april. Senest trak de to øvrige danske UCI-løb, Grand Prix Himmerland Rundt og Rent Liv Løbet Skive, der skulle have været afholdt weekenden inden Fyn Rundt og Grand Prix Herning, sig også.

Fyen Rundt arbejder på en ny dato for løbet i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce