Annonce
Fyn

Corona eller forkølelse: Niels er fængselsbetjent og selv sendt i isolation

Niels Jensen er tidligere journalist, men har sadlet om og er nu ved at uddanne sig til fængselsbetjent. Han er far til tre drenge og en pige i alderen to til 14 år - både han og hans kone, som er pædagodstuderende, går i øjeblikket hjemme med børneflokken. Niels Jensen håber, at han snart må komme tilbage på arbejde på Søbysøgård Fængsel. Indtil da står den på leg i haven med de børneflokken. Foto: Christian Nordholt
Niels Jensen er fængselsbetjent og aner ikke, om han er blot møgforkølet eller har corona, men hans symptomer betyder, at han har været sygemeldt i en uges tid. Han efterlyser flere test for coronavirus. - Hvis jeg ikke har corona, havde jeg kunnet passe mit arbejde, siger han, der blev testet fredag og får svar lørdag.
Annonce

Niels Jensen er snottet, har ondt i halsen og hoster lidt.

Det ville normalt ikke afholde ham fra at passe sit arbejde som fængselsbetjent på Søbysøgård Fængsel i Nr. Lyndelse på Midtfyn. Men da symptomerne kan være tegn på corona, har 34-årige Niels Jensen til sin egen frustration gået sygemeldt i sit hjem i en uges tid uden at vide, om han er en omvandrende smittefare eller bare godt gammeldags møgforkølet.

- Måske har jeg corona uden ret mange symptomer, måske er jeg bare snottet, men jeg skal have været symptomfri i 48 timer, inden jeg må komme på job igen. Jeg ville gerne have været testet med det samme, og det havde givet god mening for både min familie og mit job, siger han.

- Havde testen været positiv, kunne jeg sænke skuldrene og vide, at jeg har haft det, og så kunne jeg se frem til at komme på arbejde igen og til at besøge mine forældre. Havde den været negativ, kunne jeg have passet mit arbejde i mange dage. Nu er der i stedet en anden kollega, der er nødt til at tage mine vagter, lyder det fra fængselsbetjenten, der bor på Midtfyn med sin bedre halvdel og deres fire børn i alderen to til 14 år.

Jeg synes, både fængselspersonale og indsatte bliver forbigået, når der fra officielt hold bliver sagt tak. Når folk først er dømt, så er man ikke interesseret i dem mere - det skulle da lige være, hvis der opstår en historie om, at en terrordømt har fået smuglet en telefon ind.

Niels Jensen, fængselsbetjent

Annonce

Smitte i et fængsel

Niels Jensen følger nøje med i Danmarks corona-teststrategi og er godt tilfreds med, at den landsdækkende plan nu er at teste mange flere, og torsdag fik han en opringning, der betyder, at han omsider snart selv får vished for, om det er corona eller forkølelse.

- Jeg blev ringet op af min chef og fik besked på, at jeg er en af de udvalgte i en særlig pulje af medarbejdere, der kan blive testet.

Det tilbud sagde Niels Jensen omgående tak til, og fredag formiddag var han derfor på sygehuset i Svendborg og blive podet for corona. Resultatet får han lørdag, og fængselsbetjenten håber, at han hurtigst muligt kan være tilbage på arbejde og gøre gavn i fænglset, hvor arbejdsdagen heller ikke ligner sig selv. Og hvor det af gode grunde er svært at holde en masse afstand, fordi der nu engang er den plads, der er, og fordi de indsatte ikke bare kan smutte en tur i skoven, hvor der er mere albuerum.

- Jeg var ret usikker på, hvordan det skulle gå med alle de nye restriktioner - og hvad skal vi gøre, hvis der opstår smitte? Det er jo svært at holde afstand på en afdeling med 30 indsatte, der har fælles bad, køkken og vaskemaskine, og det kan af gode grunde være svært at lufte meget ud i et fængsel. Samtidigt har de indsatte fået frataget besøg, de kan ikke gå i de sædvanlige værksteder eller i skole, og de kan kun gå ture i udearealerne på specifikke tidspunkter for at mindske smittefare. Jeg synes, de har taget det utroligt godt og roligt, roser Niels Jensen.

Annonce

Ser frem til afklaring

Fængselsbetjenten glæder sig til at få klarhed over, om han er ramt af forkølelse eller corona, for hvad det end er, kan han agere ud fra den vished. Han håber også, at mange flere af hans kolleger fremover bliver testet, og så har han en bøn om, at myndighederne og politikerne også husker livet i fængslerne, når der bliver sagt tak for indsatsen under coronakrisen.

- Jeg synes, både fængselspersonale og indsatte bliver forbigået, når der fra officielt hold bliver sagt tak. Når folk først er dømt, så er man ikke interesseret i dem mere - det skulle da lige være, hvis der opstår en historie om, at en terrordømt har fået smuglet en telefon ind. Men når man nævner både politi og alt andet beredskab, så kunne man også godt nævne kriminalforsorgen. Den gør et stort arbejde, lyder det fra fængselsbetjenten, der håber snarest muligt at slippe ud af sin egen isolation.

En forandret arbejdsdag

Coronakrisen forandrer vores liv, ikke mindst vores arbejdsliv.

Kontrasterne er kolossale - nogle løber rygende stærkt, andre mister deres job.

I serien "En forandret arbejdsdag" møder Fyens Stiftstidende virksomheder og medarbejdere, som fortæller om store og små ændringer.

De fortæller, hvad de gør for, at hjulene stadig snurrer, og hvad andre kan gøre.

Og de giver tip til, hvordan de holder humøret højt.

Dette er tredje afsnit i serien.

Har du et input, så kontakt journalist Charlotte Pedersen på:

chap@jfmedier.dk

Normalt er det Niels Jensen, der passer på mennesker, som er spærret inde. I øjeblikket er det ham selv, der har den følelse, fordi han ikke ved, om han er ramt af coronavirus. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Fyn

Ny hollænder flyver ind til Odense Håndbold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lige nu: Odins Bro er spærret

Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Odense

Efterlyst kvinde er blevet fundet

Annonce