Annonce
Erhverv

Corona efterlod Standesign arbejdsløse: Nu laver de afskærmning

Standesign i Nyborg med direktør André Minier har lidt store tab som følge af corona. Nu satser virksomheden på at lave afskærmning. Arkivfoto: Michael Bager
Standesign i Nyborg laver normalt messestande, men det satte corona en stopper for, og så måtte virksomheden tænke kreativt. Nu bliver materialerne i stedet brugt til at lave afskærmning.

Nyborg: Corona blev født, messerne blev aflyst, og Standesign i Nyborg blev efterladt mere eller mindre arbejdsløse. Virksomheden har dog taget kampen op mod virussen, og derfor bliver materialer og produkter, som tidligere blev brugt til messestande, nu solgt som afskærmning, der kan forhindre smittespredning.

- Vi så det som en naturlig følge af, hvad vi normalt går rundt og laver. Når vi bygger en messestand, bruger vi mange af de samme ting, som man bruger til afskærmning. Vi kan genbruge tæt på 100 procent af de materialer og produkter, vi normalt sælger, fortæller administrerende direktør for Standesign, André Minier.

Afskærmningen kan blandt andet bruges på kontoret for at minimere smittespredning. Foto: Standesign.

Der har også været god grund til at finde på løsninger. Virksomheden var  efter nedlukningen af landet hurtigt ude i en fyringsrunde, hvor fem af de 23 medarbejdere blev fyret. André Minier håber på, at det ikke bliver nødvendigt at afskedige flere, men det er svært, når de fleste messer og konferencer i den nærmeste fremtid er aflyst eller udskudt.

- Vi har været meget ramt og er det stadigvæk. Firmaet har en nedgang her i andet kvartal på 91 procent, og tredje kvartal kommer til at ligge på 95 procent. Hvis vi er heldige, så ligger nedgangen omkring 50 procent i fjerde kvartal, men som det ser ud nu, forventer vi en nedgang på 65-80 procent, siger direktøren.

Annonce

Fremtiden handler om hygiejne, afstand og luft

Standesign tilbyder nu afskærmning, lavet af plexiglas, som kan blive tilpasset efter behov. Derfor kan det bruges i både kontorer, receptioner, skoler og mange andre steder, og så kan man selv vælge, om man vil leje afskærmningen eller købe den.


Vi er nødt til at kigge ind i, hvor meget vi kan forvente af branchen, og hvordan den bliver i fremtiden.

André Minier, adm. direktør Standesign


Ifølge André Minier er målet, at man til sidst ikke lægger mærke til, at afskærmningen er der.

- Det er jo ikke et fængsel, man bliver sat i. Vores løsning med det klare plexiglas kommer man ikke til at lægge mærke til i hverdagen, og måske kommer man endda til at synes, at det er hyggeligt, mener direktøren.

Kaffekanderne hos Standesign står normalt klar til den næste messe, men under corona har de været lagt på hylden i længere tid. Arkivfoto: Michael Bager

Bliver der sat afskærmning op, kan man godt vænne sig til den. Det er nemlig meningen, at plexiglasset kommer til at stå i et stykke tid.

- Vi kommer ikke udenom, at fremtiden kommer til at handle om hygiejne, afstand og luft mellem hinanden. Det vil være sådan i en lang periode. Derfor tilbyder vi en løsning, som ikke bare er en her-og-nu-løsning, men en permanent løsning, siger André Minier.

Standesign

Standesign ligger på Alsvej 2F i Nyborg.

Virksomheden arbejder normaltvist med produktion af stande til messer. Corona har dog fået virksomheden til at eksperimentere med salg af afskærmning, udendørsmøbler af paller og virtuelle messestande.

Virksomheden havde indtil for nyligt 23 medarbejdere, som corona har skåret ned til 18. Administrerende direktør, André Minier, håber, at fremtiden ikke byder på flere fyringer.

Indtil videre er der solgt afskærmning til flere. Blandt andet har Danehofskolen i Nyborg installeret plexiglas i idrætshallen og til opdeling af klasselokaler.

- Min fornemmelse er, at det er blevet modtaget rigtig godt, og at der også bliver lagt mærke til det. Vi forventer ikke en større omsætning i år, men vi synes bare, at det er en interessant ydelse, vi kan tilbyde. Fra årsskiftet tror jeg, at vi tager skridtet videre i antallet af kunder og muligheder, for der er mange muligheder med det her koncept. Det må man ikke tage fejl af, fortsætter André Minier.

Annonce

En usikker fremtid

Standesign kigger ind i en usikker fremtid i en usikker branche. André Minier anskuer, at der i hvert fald vil gå et halvt års tid, før alle messecentre har regler, udstyr og godkendelser på plads, men til den tid vil branchen også have forandret sig. Derfor er afskærmningen bare en af de fremtidsløsninger, Standesign arbejder på.

- Man er nødt til at tænke kreativt, og man er nødt til at tænke ind i varer, som man kan bruge nu, men som man også kan bruge ude i fremtiden. Vi er nødt til at kigge ind i, hvor meget vi kan forvente af branchen, og hvordan den bliver i fremtiden. Derfor må man gøre op med sig selv, hvor man vil tage det hen, siger André Minier.

Standesign laver digitale skitser af afskærmningsmulighederne. Afskærmningen kan blandt andet bruges på skoler. Illustration:  Standesign.

Virksomheden arbejder derfor også på at udvide deres digitale brand. Med måneders hjemmearbejde er virtuelle konferencer og messer nemlig blevet en del af fremtiden, som Standesign ikke kan ignorere.

- Vi har ikke været gode til at fortælle, hvor digitale vi rent faktisk er som standbyggere. Mange af de tegninger, vi laver, er digitale løsninger, som man kan have som animerede film og som showroom på sin hjemmeside, siger André Minier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Annonce