Annonce
Erhverv

Restauranter er lukkede og ølhytter tomme: Corona driller Refsvindinge Bryggeri

Anne Skjødt Bang er femte generation på Bryggeriet Refsvindinge. Hun står for tapperiet og en hel masse andet. Foto: Mogens Rasmussen
Restauranterne er lukket i hele landet - bryggeriets egne hytter er også tomme. Corona-situationen driller bryggeriet i Refsvindinge

Refsvindinge: Bryggeribranchen i hele Danmark lider under coronakrisen, og bryggeriet i Refsvindinge er ingen undtagelse.

Det siger bryggeriets direktør, Ellen Rasmussen, og det bekræfter virksomhedens nyeste regnskab, der blev offentliggjort for et par måneder siden.

Der køres ikke øl til grænsebutikkerne længere, restauranter og værtshuse har været lukket i flere måneder og Refsvindinges succes med hytter til weekendgæster, Beer, Bed & Breakfast, har været lukket ned i lang tid. Alt sammen på grund af corona. Derfor er der kun det almindelige butikssalg, og ikke mindst dørsalget fra bryggeriet ved landevejen udenfor Refsvindinge at satse på.

Nedgang i Refsvindinge

Bryggeriet Refsvindinge aps:

Nøgletal for regnskabet 2019/2020

Bruttofortjeneste:

2.8 millioner kroner ( 3,1 millioner )

Resultat før skat:

567.369 kroner (1.1 millioner )

Resultat:

438.939 kroner (877.657)

Tallene i parentes er for regnskabsåret (2018/19)

-Vi skal nok komme videre her på Refsvindinge, så længe kunderne synes, det er hyggeligt at komme her. Men det er klart, at vi er påvirket af corona, siger Ellen Rasmussen.

Hun fortæller, at hytterne bag bryggeriet er booket langt ud i fremtiden, men ingen ved jo endnu, hvornår der kan komme gæster i hytterne.

- Det er jo en vigtig del af vores forretning at få besøg og fortælle om øllet, siger hun.


Det er jo en vigtig del af vores forretning at få besøg og fortælle om øllet

Ellen Rasmussen, direktør Refsvindinge Bryggeri


Det nyeste regnskab dækker perioden fra 1. juli 2019 til 30. juni 2020, og det omfatter altså den første tid med corona-nedlukning.

Bryggeriet Refsvindinge kom atter ud med et overskud, men resultatet er næsten halveret. 439.000 kroner blev resultatet i det nyeste regnskab mod 878.000 året før. Omsætningen opgives ikke, men bruttofortjenesten giver et fingerpeg om nedgang i salget af øllet fra Refsvindinge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce