Annonce
Fyn

Corona-dræber skabte international interesse: Fynsk robot sikrer kontakt på afstand

Den nyeste generation af telepresence-robotten fra Blue Ocean Robotics-selskabet Gobe Robots er klar til at skabe kontakt internationalt. Foto: Gobe Robots
De har allerede fået international opmærksomhed for deres UVD-robot, og nu er Blue Ocean-koncernen klar med ny generation af telepresence-robot.
Annonce

De har fået massiv opmærksomhed for deres UVD-robot, der med ultraviolet lys kan fjerne 99,99 procent af corona-virussen i et lokale, og nu lancerer den fynske robotkoncern Blue Ocean Robotics nyeste generation af sin telepresence-robot, der sikrer kontakt uden det fysiske møde.

Netop det fysiske møde er udfordret, efter at coronavirussen har tvunget hele verden til at gentænke, hvordan man mødes sikkert på afstand for at mindske smitterisikoen.

Der ruller en ny telepresence-robot fra Blue Ocean Robotics-firmaet Gobe Robots ind i billedet.

- Under den globale virusepidemi har vi mærket en markant vækst i ordrer på vores telepresencerobot, siger adm. direktør i Gobe Robots, Peter Juhl Voldsgaard.


Under den globale virusepidemi har vi mærket en markant vækst i ordrer på vores telepresencerobot.

Peter Juhl Voldsgaard, adm. direktør i Gobe Robots.


I januar og februar fik søsterselskabet UVD Robots massiv opmærksomhed, da corona-virussen spredte sig fra Kina ud over hele kloden. Alene i de første seks måneder af 2020 gav det ifølge optællinger fra UVD Robots omtale 9380 gange i internationale nyhedsmedier, på sociale medier og blogs. Til sammenligning var antallet af hits for hele sidste år 2607.

Annonce

Mødes sikkert på afstand

Nu er Blue Ocean Robotics så klar med en ny robot, der ikke fjerner corona-virussen, men derimod sikrer, at mennesker kan mødes uden at risikere at sprede smitten.

Gobe-robotten bruges i dag af 150.000 brugere og forhandles i 50 lande. Robotten er et naturligt værktøj, når man vil bevare kontakten men ikke kan mødes fysisk som følge af virus-udbrud som bl.a. Covid-19, lyder det fra direktøren.

- Det, at der findes teknologi, som kan give oplevelsen af at være der selv, er meget dyrebart i mange situationer, siger han.

Den fynske robot gør det muligt at bringe indlagt børn på et sygehus sammen med klassekammeraterne hjemme i skolen eller flytte en instruktør ud på en produktion tusindvis af kilometer væk via skærmen på den mobile robot.

Dermed kan robotten også fjerne en del rejsetid og reducere co2-forbruget. Eksempelvis udledes der 3,1 ton co2 pr. person på en flyvetur fra København til Singapore.

- Vi har kunder i industrien, som har skåret 90 procent af deres udgifter til inspektioner væk, fordi de har placeret 30 telepresence-robotter på fabrikkerne rundt omkring i verden, siger adm. direktør Claus Risager i moderselskabet Blue Ocean Robotics.

Robotten fra Gobe Robots er en fjernstyret mobil robot, hvor brugeren kommunikerer via en 21,5 tommer skærm, som gengiver brugerens ansigt i naturlig størrelse, mens et kamera med zoom og vidvinkel giver bruger et overblik på lang afstand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Særbehandling – ikke lighed

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce