Annonce
Læserbrev

Corona. De ældre står forrest

Annonce

Læsebrev: Danmark blev lukket ned natten over. Ikke mindst kom det som et chok for de gamle, der på det nærmeste blev spærret inde. Det var også nødvendigt, for risikoen for at dø i forbindelse med at blive smittet med covid-19 var stor. Det vidste statsministeren, og fortalte da også, at det blev de ældre, der kom til at betale regningen for nedlukningen. Andre grupper var borgere med kol, diabetes og andre kroniske lidelser.

Nu har statsministeren så givet grønt lys til at åbne igen. Og der bliver åbnet, og hældt penge ud under mere eller mindre kontrol. Det er mange glade for. Så glade at man næsten tror, de allerede har glemt problemerne omkring covid-19. Glemmer at spritte hænderne når de går i supermarkedet. Og det med at holde afstand er allerede forsvundet for nogle på den korte bane. Grænseoverskridende er det. Bogstaveligt. Hvis man for eksempel har en kæreste, man vil besøge.

Men for de ældre på plejehjemmene er der ingen rettigheder. Næsten. Dem afleverede de allerede, da de flyttede ind på plejehjemmet. Dog måtte man gerne modtage besøg, dengang. Det har været udelukket indtil nu, hvor de gamle igen har fået muligheden. Dette skal dog foregå udendørs, hvor faren for covid-19 er formindsket, men hvor det skiftende omslag i vejret ikke er ufarligt. Heller.

Problemer for de ældre som sædvanlig. De har ingen rettigheder. Men indgår som et element i et regneark. Det drejer sig jo om penge. Og det kommer covid-19 heller ikke til at lave om på. Plejehjem og hjemmeplejen stod bagerst i køen, da staten prioriterede værnemidler. Bagerst i køen står de til frisklavet mad, bedre rengøring eller en værdig sidste tid i livet. Bagerst i en lang kø for at få ingenting, som et knus, og lidt varme. En lang kø, altid, lige bortset fra at være de mest udsatte i risikogruppen med hensyn til at blive smittet med covid-19, og dø af det. Der står de ældre forrest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce