Annonce
Odense

Corona-bilen kom forbi domkirken

Region Syddanmarks corona-testbil gjorde tirsdag holdt ved domkirken i Odense. Her kunne forbipasserende blive testet uden at s booke tid forinden. Foto: Christian Nordholt
Region Syddanmark har ombygget to ambulancer til mobile corona-testcentre, der sommeren igennem skal teste borgere. Tirsdag holdt den ene ved domkirken.
Annonce

Centrum: Tømrer Anders Vind Rasmussen var egentlig på arbejde med på en byggeplads lige i nærheden. Men da muligheden tirsdag eftermiddag bød sig, var han en af dem, der tog imod tilbuddet og blev testet for corona-virus i Region Syddanmarks rullende testbil, som havde gjort holdt ved domkirken og rådhuset.

Regionen har ombygget to ambulancer til rullende testcentre, hvor man uden at have bestilt tid i forvejen kan få taget en test for Covid-19. Tilbuddet gælder både danske og udenlandske statsborgere. Og kun voksne.

Testvognene er målrettet folk, der ikke har nogen symptomer på smitte, men som ønsker at få taget en test, og vognene vil sommeren igennem også køre Fyn og Sønderjylland tynde for at teste så mange så muligt, der måtte ønske det.

Anders Vind Rasmussen, der arbejder som tømrer på en byggeplads i nærheden, kiggede forbi til en test. Foto: Christian Nordholt

Derfor er der også planlagt en del stop på ruten, der skal give dem mulighed for at komme i kontakt med så mange som muligt. For eksempel er både Legoland og Lalandia i Billund med på listen, ligesom populære turistmål som Lakolk Butikscenter på Rømø og Blåvand Strand.

På Fyn er H.C. Andersen Airport, Odense Midtby, Nyborg, Svendborg, Faaborg og Hasmark med på listen

Region Syddanmark vil hver morgen afgøre, hvor testbilerne opholder sig på dagen, så flest muligt kan tilbydes test. De vil være i sommerlandet alle hverdage fra 10-15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Coronavirus

Live: Sundhedsmyndigheder vil anbefale obligatorisk brug af mundbind i offentlig transport

Annonce