Annonce
Nyborg

Corona: Arbejdsløsheden eksploderet i Nyborg

Hotel Nyborg Strand er byens største hus, og det er også en af de største arbejdspladser. Men de mange kvadratmeter har stået tomme længe, og nedlukningen har fået ledigheden til at eksplodere. Arkivfoto: John Fredy.
Arbejdsløsheden hos 3F næsten fordoblet siden marts. Nyborg er hårdest ramt på Fyn.

Østfyn: Da corona-krisen lukkede store dele af det danske samfund ned for et par måneder siden, steg arbejdsløsheden overalt.

Men i Nyborg er arbejdsløsheden nærmest eksploderet. Ikke mindst, fordi der er så mange ansatte i hotel og restaurationsbranchen.

Det bekræfter Tonny Fejerskov, formand for 3F Østfyn - fagforeningen, der organiserer blandt kokke, tjenere og rengøringspersonale.

Tonny Fejerskov fortæller, at arbejdsløsheden i afdelingen, der også omfatter Kerteminde og Midtfyn, var på 180 medlemmer før krisen. I dag der der 351 ledige.

- Nyborg Kommune er den kommune på Fyn, der er hårdest ramt af corona, og det er klart, at andre brancher ikke kunne opsuge de mange, der blev sendt hjem fra hotellerne, siger Tonny Fejerskov, der tilføjer at nabokommunen Kerteminde er også meget hårdt ramt.

3F formanden har dog noteret et lys i mørket for medlemmerne. Nemlig, at Nyborg Kommune måtte ud og ansætte en masse ekstra rengøringsmedarbejdere, for at hygiejnen på institutioner og plejehjem kan være helt i top.

Mange af dem kom netop fra Hotel Nyborg Strand.

- Det er vildt positivt. Deres stillinger er midlertidige, og det betyder jo også, at de har mulighed for at komme tilbage på Nyborg Strand, når hotellet kommer i gang igen.

Tonny Fejerskov oplyser, at fremstillingsvirksomhederne på Østfyn har kørt nogenlunde og har haft mulighed for at holde beskæftigelse oppe.

- Men også her begynder det at knibe. Min fornemmelse er at flere virksomheder er ved at have fyldt lagrene op, og at det også kniber med at skaffe råvarer. Så også her strammer det til, siger han.

- Jeg tror ikke, vi kommer ned på et så lavt ledighedstal, som vi så i marts før corona foreløbig, siger Tonny Fejerskov.

3F formanden oplyser, at Sinatur Hotel Storebælt sendte sine medarbejdere direkte på ordningen med lønkompensation tilbage i marts måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fiske-fusionen sværere end ventet

112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce