Annonce
Erhverv

Coronaåret blev ikke en mavepuster: Lindø-regnskab viser fremgang

Det største forretningsområde for Lindø er udlejning, men løft for kunder udgør også en stor del af forretningen, og den del voksede i 2020. Her er det LORCs enorme drivmotor, der løftes på plads i det nye testcenter for havvindmøller i 2020. Arkivfoto: Michael Bager
Mange danske havne fik en økonomisk uppercut i pandemi-året, men på Lindø port of Odense har der været gang i den tunge industri og dermed også i havnen i hele 2020.

Lindø port of Odense kom ud på den anden side af 2020 med et regnskab, som direktør Carsten Aa kalder fint - især, når han tænker på optakten og omstændighederne i et pandemi-år, der har givet mange andre havne en regulær uppercut.

- Da Mette Frederiksen i marts sidste år bebudede, at nu lukkede landet, anede vi jo ikke, hvad vi skulle forvente, og hvor det ville ende. Vi vidste godt, at vi som havn er kritisk infrastruktur, og at vi ikke skulle lukke helt, men frygten for, hvor hård den nedlukning ville blive, havde vi selvfølgelig, for lukkede man industrien, ville vi se ind i et bundløst hul, siger Carsten Aa.

Regnskabet for 2020 viser, at Lindø port of Odense ikke røg ind i et bundløst hul eller et hul i det hele taget. Der har været gang i havnen og dermed i den tunge industri, som lejer sig ind og benytter havnens faciliteter, der er særligt gearet til vindmølleindustrien.

Resultatet af primær drift er på 28 millioner, det er otte millioner mere end sidste år, mens resultatet efter skat viser 20 millioner, som er otte millioner færre end sidste år, men med til det billede hører ikke-realiserede kursreguleringer på otte millioner. Nettoomsætningen er steget fra 154 millioner i 2019 til den gode side af 165 millioner i 2020.

Lindø port of Odense - regnskab 2020

Cvr-nr - 38437011

Adresse. Kystvej 100, Munkebo

Direktion: Carsten Aa, adm. direktør, Tony Hamilton, vicedirektør

Bestyrelse: Lars Therkildsen (formand), Peter Rahbæk Juel (næstformand), Lars-Erik Brenøe, Henrik Dam, Claus Jensen, Christoffer Lilleholt, Søren Rask, Tom Høiberg Larsen

Ejer: Odense kommune

Regnskab 2020 (2019)

Nettoomsætning og andre driftsindtægter 165,3 mio. kr. (153,9, mio kr.)

Resultat af primær drift: 28,1 mio. kr. (20,3 mio. kr.)

Finansielle poster: - 8,1 mio kr. (8,4 mio kr.)

Resultat før skat: 19,9 mio. kr. (28,2 mio kr.)

Egenkapital: 1.244,6 mio. kr (1233.3 mio kr.)

Antal fuldtidsbeskæftigede i gennemsnit: 67

- Jeg er meget glad for, at vi har kunnet forøge vores resultat af den primære drift fra 20 til 28 millioner - altså med 39 procent. Det er et stærkt signal, at vi gør det i et coronaår, og det viser, at der har været gang i Danmark og den industri, der er så livsvigtig. Produktionen har været i gang hele tiden, siger Carsten Aa, som roser havnens personale for måden at håndtere 2020 på.

Annonce

Imponeret

Lindø port of Odense har i snit haft 67 fuldtidsbeskæftigede medarbejdere i 2020, og i et coronaår har alle som én trukket et stort og effektivt læs, lyder det fra chefen.

- Resultatet skyldes i stort omfang, at vores personale bliver dygtigere og dygtigere til at drive forretning. Det gælder kranførerne, det gælder elever, det gælder ingeniører, administration, vedligehold, indkøb - ja alle mand. Jeg er meget imponeret af medarbejderne og deres evne til ikke bare at fastholde, men at øge effektiviteten midt i et coronaår.

Carsten Aa kalder også 2020 for et investeringår og et mellemår i lighed med året før. Det store trækdyr i Lindøs forretning er fortsat udlejning, og havnen har i de forgangne år brugt mange millioner på at trimme forretningen til kunder i den tunge havvindmølleindustri. Det har betydet heftige investeringer, hvoraf den nye havneterminal har været den tungeste.


Jeg er meget imponeret af medarbejderne og deres evne til ikke bare at fastholde, men at øge effektiviteten midt i et coronaår.

Carsten Aa


Terminalen til 400 millioner er på størrelse med 60 fodboldbaner, og den blev færdig i december 2020 og ligger nu og venter på lejere, der producerer elementer til gigantiske havvindmøller. Bladt har bebudet, at de etablerer sig på havnen i 2022 og begynder at lave enorme fundamenter, og havnen er i dialog med flere lejere, lyder det fra Aa.

Hvem, det er, holder direktøren dog indtil videre inden for egne mure.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce