Annonce
Sport

Copenhagen Marathon aflyst: Fynsk løber ærgrer sig

Andreas Lommer havde set frem til Copenhagen Marathon, der nu er aflyst på grund af coronavirus. Arkivfoto: Odense Atletik
Den fynske langdistanceløber Andreas Lommer havde to store mål i foråret. Først blev VM i halvmaraton i Polen udskudt. Nu er Copenhagen Marathon aflyst.

ATLETIK: Onsdag blev det meldt ud, at Copenhagen Marathon er blevet aflyst, og det ærgrer den fynske langdistanceløber Andreas Lommer fra Odense Atletik, der havde løbet som et stort mål i foråret.

- Det er selvfølgelig en skam, men det er nok også det bedste, som situationen er lige nu, lyder det fra løberen.

- Jeg er egentlig ikke overrasket, for de skal jo melde noget ud i god tid, så folk ved, hvad de skal regne med. Der er selvfølgelig lang tid til 17. maj, men vi aner jo ikke, hvordan situationen er til den tid, fortsætter han og kalder det for utopi, at man kunne have samlet så mange mennesker kort tid efter coronavirussen - hvis den da overhovedet er fortid til den tid.

Nu venter han et møde med sin træner, så de kan lægge en ny plan for træningen i de næste måneder.

- Den bliver nok rettet ind til kortere distancer, og så håber vi, at vi kan få en sæson til sommer, fortæller han.

Og så er der EM halvmaraton i Paris i slutningen af august, men det kan også blive aflyst ifølge Andreas Lommer.

Annonce

OL udskudt til 2021

Han havde ingen planer om at deltage ved OL i Tokyo i år, men nu er legene udskudt til 2021.

Den fynske løber mener dog, at det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt han kan komme med til legene næste år.

- Vi ved jo ikke, hvad der sker med kvalifikationen til OL. Derudover er OL-kravet nok lidt for hidsigt for mig, som det ser ud lige nu, siger han.

- Hele den situation må vente og se. Jeg skal have flere maratonløb under bæltet, før jeg kan snakke om OL.

Andreas Lommer har kun løbet et enkelt maraton indtil videre, men han glæder sig til at løbe endnu et - forhåbentligt til efteråret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Annonce