Annonce
Erhverv

Coop vil skabe mere trivsel

det er en kunst at skabe trivsel på arbejdspladsen, og derfor har Coop Danmark og dagligvaregruppens distributionschef i Odense Lars Retoft (til højre) allieret sig med Faaborg-kunstneren Karsten Auerbach ( til venstre). Han har via fire store lærreder formidlet de 220 medarbejderes holdning til jobbet på Coops fynske nonfood center.

PSYKISK ARBEJDSMILJØ: Sygefraværet på Odense Nonfood Center skal ned og udskiftningen af medarbejdere reduceres

En fraværsprocent på 6,5, som betyder, at 13 medarbejdere hver dag bliver hjemme på grund af sygdom, er for høj.

Sådan har ledelsen på Coop Danmarks store nonfood lager i Odense konkluderet, og der er nu i et samarbejde med BST i Varde sat en organisationsudvikling i gang, som skal få sygefraværet ned.

- Vores mål er at fjerne en ud af fire sygedage, siger Lars Retoft, som er distributionschef på nonfood-centret.

Det handler om psykisk arbejdsmiljø, om glæden ved at gå på arbejde og løse nogle opgaver sammen, og den igangværende proces tager også sigte på at reducere gennemstrømningen af medarbejdere i Odense.

Kraftig vækst

Når sygefraværet - ifølge ledelsen - er for højt, kan det skyldes den voldsomme udvikling, Coops nonfood har været igennem på kort tid.

- Vi har næsten fordoblet medarbejderstaben til 220 i løbet af ganske få år, og det er klart, at denne vækst har kostet. Den gamle holdånd er måske ikke helt den samme i dag som tidligere, og den vil vi gerne genskabe. Når vi tager fat nu, skyldes det, at sygefraværet inden for Coops logistikfunktioner generelt ligger på fire procent, men i Odense er tallet altså højere, siger Lars Retoft.

Ringe modtagelse

SiD-tillidsmand Palle Hansen er enig i at nonfoodcentrets vokseværk har haft nogle omkostninger i form af et øget sygefravær.

- Vi har taget mange nye medarbejdere ind, og vi har måske ikke været gode nok til at modtage dem. Det er til tider gået lidt stærk, også når vi skulle lære nye folk op. Det kan vi gøre bedre, tror jeg. Samtidig er det vigtigt, at ledelsen forholder sig aktivt til henvendelser fra de ansatte omkring fridage f.eks, så tingene kan fungere smidigt og fleksibelt, siger han.

Positiv proces

Medarbejderne hos Coop er gået positivt ind i den igangværende proces, som efter planen afrundes med en række konklusioner inden sommerferien.

Tillidsmanden for de timelønnede er ligesom distributionschefen overbevist om, at sygefraværet kan reduceres, hvis der gøres en målrettet indsats.

- Det er jeg ikke i tvivl om, og vi kan som medarbejdere jo heller ikke leve med en høj fraværsprocent, fordi organisationen ikke fungerer optimalt. Det betyder i sidste ende, at nogle skal gøre arbejdet færdigt for andre kolleger, som bliver hjemme, siger Palle Hansen.

Godt grundlag

Processen med at skabe et bedre psykisk arbejdsmiljø begyndte med at alle ansatte fik udleveret et spørgeskema, som blev udfyldt af 80 procent.

- Det er meget flot resultat og har været et godt grundlag at gå videre på. I løbet af efteråret vil vi sætte en række aktiviteter i gang omkring de ting, vi ønsker at gøre bedre, siger Lars Retoft

I processen har de ansatte været inddelt i mindre grupper, som har skullet snakke sig frem til problemstillinger på virksomheden, og selvfølgelig har også de gode historier fået lov til at folde sig ud i denne sammenhæng.

Kunstnerisk indslag

Undervejs har Faaborg-kunstneren Karsten Auerbach deltaget som formidler - han har listet rundt med sin skitseblok under gruppediskussionerne.

- Mens jeg arbejder, fanger jeg essensen af, hvad folk taler om. Bagefter samler jeg op på debatten gennem mine billeder, siger han.

Konkret er det blevet til fire store malerier 1,2 gange 1,2 meter, som fortæller noget om de tanker, lagermedarbejderne hos Coop i Odense gør sig om deres arbejdsplads.

Konkrete billeder

En bemærkning om irriterende dobbeltarbejde gav Karsten Aurbach inspiration til et tema om en mand, som graver et hul, mens en anden fylder det op igen.

- Jeg går rundt og lytter og har mine antenner så langt ude som muligt. Siden forsøger jeg at formidle. Det kan være antydet men også få et meget konkret udtryk i det, jeg maler. Som når en f.eks siger: "Jeg fik et skulderklap af min leder og blev så høj, at jeg kunne nå op til øverste hylde", siger han og griner.

- Det er jo et meget konkret billede at arbejde videre med. I det hele taget er det vigtigt for mig, at jeg får nogle billeder. Hvis det ikke sker, må jeg konstatere, at der bruges for mange ord, og at processen er for ukonkret, siger 42-årige Karsten Auerbach.

Store forventninger

Han er oprindeligt design- og læreruddannet og forlod i 1998 en stilling som chef for udviklingen af nye Lego-parker rundt omkring i verden.

Distributionschef Lars Retoft har store forventninger til den proces, som i øjeblikket er i gang med BST i Varde som operatør:

- Når vi bruger så meget af vores vågne tid på jobbet, skal arbejdspladsen også opleves som et godt sted at være. Vi tror på, at vi ved at arbejde med vores psykiske arbejdsmiljø kan nå vores mål, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce