Annonce
Fyn

Containerhjem til borgere og turister rykker ind i Kanalbyen

Sådan kommer de til at se ud, de nye boliger fra Container Living, der er på vej til Knalbyen ved Lillebælt. Illustration: Arkitema Architects

Når skibscontainere kommer i hænderne på kreative iværksættere og dygtige arkitekter, så sker der noget.

Fredericia: Container Living er en ny moderne boform, og den er på vej til Kanalbyen ved Lillebælt.

De fleste kender til containere ombord på skibe, på lastbiltrailere og jernbanevogne, men de kan også bruges kreativt, bæredygtigt og arkitektonisk på land.

Det vil folkene bag Container Living bevise, og de er derfor klar til at tilbyde den nye anderledes boform i det nye boligområde på kanten af Lillebælt.

- Vi har arbejdet på projektet i to år. Inspirationen er kommet fra den alternative anvendelse af containere i udlandet, men vi opfylder naturligvis alle regler i det danske bygningsreglement.

Det fortæller Brian Gade, Vejle, som er ophavsmanden til Container Living, og som i et tæt samarbejde med med et af landets førende arkitektfirmaer, Arkitema Architects i Aarhus, har skabt de bemærkelsesværdige boliger.

Vi glæder os til at vise Fredericia, Danmark og Verden, Container Living

Tim E. Andersen, projektdirektør i Kanalbyen ved Lillebælt
Container Living er en helt ny boform, der tilbydes fredericianere med mod på en anderledes bolig, tæt på Lillebælt. Illustration Arkitema Architects

Hotellejligheder

I første omgang opstilles der otte containere i to etager på arealet ved Sophie Amalies Kanal - nabo til Grow Your City.

På den øverste etage bliver der to hotellejligheder på hver 30 kvadratmeter samt en 60 kvadratmeter stor AirBnB, der kan lejes på dag eller ugebasis.

Hotellejlighederne er på forhånd udlejet til Fredericia Teater, som året igennem har indstruktører og skuespillere på gæstebesøg.

I underetagen får udviklingsselskabet bag kanalbyen et stort disponibelt rum, der kan udlejes til en handlende eller benyttes til forskellige aktiviteter i området.

Tim E. Andersen, projektdirektør i Kanalbyen ved Lillebælt (tv) og idémanden bag Container Living Brian Gade på det sted i kanalbyen, hvor de første containerboliger skal opstillet. Foto: Mette Mørk
Annonce

Kærlighed ved første blik

For Tim E. Andersen, projektdirketør i Kanalbyen ved Lillebælt, var Container Living kærlighed ved første blik:

- Jeg vidste med det samme, at det her var en suveræn mulighed for at krydse en spirende byudvikling med ny arkitektur, og udviklingen af et bymiljø, der vil inspirere mennesker med forskellige baggrunde og aldre.

Udviklingsselskabet har siden arbejdet tæt sammen med Container Living og Arkitema Architects for at udvikle konceptet og få det godkendt af myndighederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce