Annonce
Middelfart

Containerboliger på vej: Her forhandles der intensivt om billig-boliger til unge

Emil Havgaard Jepsen er formand for Ungdomsrådet i Middelfart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
DSB bekræfter, at man forhandler med Middelfart Kommune om salg af et større areal ved baneområdet, der eventuelt skal huse midlertidige ungdomsboliger. Flere lokaliteter er i spil, understreger plan- og byggechef.

Middelfart: I september sidste år kom en række unge med forslag til, hvor man kunne placere midlertidige ungdomsboliger - i form af containerboliger - i Middelfart, efter borgmester Johannes Lundsfryd (S) efterlyste input under avisens projekt Ryk Middelfart.

Siden har forvaltningen arbejdet med forslagene, og inden længe kan en konkret lokalitet være forhandlet på plads, hvis det står til kommunens plan- og byggechef, Anders Kjærved.

- Jeg håber, at vi kan have lavet aftaler og være tæt på at have etableret nogle boliger omkring sommerferien. Midlertidige boliger vil i de fleste tilfælde være præfabrikeret, så man vil relativ hurtigt kunne etablere noget. For at det skal lykkes, skal vi være heldige med at få lokaliteten på plads ret hurtigt. Det arbejder vi intensivt på lige nu, siger plan- og byggechefen.

De unge foreslog den gang alt fra Toyota-grunden til diverse grønne arealer, ved Kulturøen og ikke mindst arealet bag Middelfart Station.

Anders Kjærved oplyser, at flere lokaliteter er i spil, og at man endnu ikke har lagt sig endeligt fast.

Men området bag stationen er højt på ønskelisten, hvis man spørger ham.

- Det er i hvert fald en interessant placering set fra et ungdoms- og logistikperspektiv. Vi har mange unge, der pendler ud og går i skole i Odense eller Trekantområdet. Der er placeringen ved jernbanen optimal, konstaterer han og forventer en afklaring indenfor en måned.

Annonce
DSB's område bag Middelfart Station er højt på ønskelisten i forhold til unge-boliger, og der forhandles ifølge DSB om et salg. Arkivfoto: Daniel Kofoed.

DSB bekræfter dialog

Plan- og byggechefen understreger, at kommunen ikke ejer det pågældende område ved stationen.

Det gør derimod DSB Ejendomme.

DSB's pressevagt bekræfter, at man er i dialog med Middelfart Kommune om et salg af et areal på 11.000 kvadratmeter ved baneområdet.

"Arealet er meget egnet til ungdomsboliger, da det er centralt beliggende og tæt på både tog- og busstationen og på indkøb", uddyber pressevagten endvidere i en skrivelse til avisen.

Ungdomsrådet i Middelfart foretrækker også stationsområdet - med forbehold.

- Det er en central placering i byen, hvor der ikke er langt til det hele. Men vi kan være bekymret for, om det kan påvirke prisen, konstaterer formand Emil Hauvgaard Jepsen.

- Det skal være sådan, at man kan leve der for en SU, supplerer han.

Desuden er det ifølge Ungdomsrådet vigtigt, at der ikke er krav om, at man er under uddannelse. Det skal derfor være en ungdomsbolig - og ikke en studiebolig eller kollegium, da der også er brug for billig-boliger til unge, der gerne vil blive boende i Middelfart for eksempel i forbindelse med et sabbatår.

Attraktive og billige containerboliger

Byrådet har afsat to millioner kroner til at etablere ungdomsboligerne. Man har indtil nu haft såkaldte containerboliger i spil, og plan- og byggechefen forestiller sig, at der ikke kommer under 10 containerboliger, så man samtidig skaber et miljø omkring boligerne.

- Vi har snakket med en række mulige leverandører. Der skal være en vis kvalitet i boligerne. En ting er, at der skal være boliger, der er billige, men de skal også være attraktive nok til, at de unge gider at bruge dem, understreger Anders Kjærved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce