Annonce
Middelfart

Containerboliger på vej: Her forhandles der intensivt om billig-boliger til unge

Emil Havgaard Jepsen er formand for Ungdomsrådet i Middelfart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
DSB bekræfter, at man forhandler med Middelfart Kommune om salg af et større areal ved baneområdet, der eventuelt skal huse midlertidige ungdomsboliger. Flere lokaliteter er i spil, understreger plan- og byggechef.
Annonce

Middelfart: I september sidste år kom en række unge med forslag til, hvor man kunne placere midlertidige ungdomsboliger - i form af containerboliger - i Middelfart, efter borgmester Johannes Lundsfryd (S) efterlyste input under avisens projekt Ryk Middelfart.

Siden har forvaltningen arbejdet med forslagene, og inden længe kan en konkret lokalitet være forhandlet på plads, hvis det står til kommunens plan- og byggechef, Anders Kjærved.

- Jeg håber, at vi kan have lavet aftaler og være tæt på at have etableret nogle boliger omkring sommerferien. Midlertidige boliger vil i de fleste tilfælde være præfabrikeret, så man vil relativ hurtigt kunne etablere noget. For at det skal lykkes, skal vi være heldige med at få lokaliteten på plads ret hurtigt. Det arbejder vi intensivt på lige nu, siger plan- og byggechefen.

De unge foreslog den gang alt fra Toyota-grunden til diverse grønne arealer, ved Kulturøen og ikke mindst arealet bag Middelfart Station.

Anders Kjærved oplyser, at flere lokaliteter er i spil, og at man endnu ikke har lagt sig endeligt fast.

Men området bag stationen er højt på ønskelisten, hvis man spørger ham.

- Det er i hvert fald en interessant placering set fra et ungdoms- og logistikperspektiv. Vi har mange unge, der pendler ud og går i skole i Odense eller Trekantområdet. Der er placeringen ved jernbanen optimal, konstaterer han og forventer en afklaring indenfor en måned.

DSB's område bag Middelfart Station er højt på ønskelisten i forhold til unge-boliger, og der forhandles ifølge DSB om et salg. Arkivfoto: Daniel Kofoed.
Annonce

DSB bekræfter dialog

Plan- og byggechefen understreger, at kommunen ikke ejer det pågældende område ved stationen.

Det gør derimod DSB Ejendomme.

DSB's pressevagt bekræfter, at man er i dialog med Middelfart Kommune om et salg af et areal på 11.000 kvadratmeter ved baneområdet.

"Arealet er meget egnet til ungdomsboliger, da det er centralt beliggende og tæt på både tog- og busstationen og på indkøb", uddyber pressevagten endvidere i en skrivelse til avisen.

Ungdomsrådet i Middelfart foretrækker også stationsområdet - med forbehold.

- Det er en central placering i byen, hvor der ikke er langt til det hele. Men vi kan være bekymret for, om det kan påvirke prisen, konstaterer formand Emil Hauvgaard Jepsen.

- Det skal være sådan, at man kan leve der for en SU, supplerer han.

Desuden er det ifølge Ungdomsrådet vigtigt, at der ikke er krav om, at man er under uddannelse. Det skal derfor være en ungdomsbolig - og ikke en studiebolig eller kollegium, da der også er brug for billig-boliger til unge, der gerne vil blive boende i Middelfart for eksempel i forbindelse med et sabbatår.

Annonce

Attraktive og billige containerboliger

Byrådet har afsat to millioner kroner til at etablere ungdomsboligerne. Man har indtil nu haft såkaldte containerboliger i spil, og plan- og byggechefen forestiller sig, at der ikke kommer under 10 containerboliger, så man samtidig skaber et miljø omkring boligerne.

- Vi har snakket med en række mulige leverandører. Der skal være en vis kvalitet i boligerne. En ting er, at der skal være boliger, der er billige, men de skal også være attraktive nok til, at de unge gider at bruge dem, understreger Anders Kjærved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce