Annonce
Sport

Contador taber tid efter styrt i tysk alpetriumf

Alberto Contador på vej ensom mod mål efter sit styrt på dagens etape.

Simon Geschke tog sejren på årets første alpe-etape i Touren, hvor Alberto Contador styrtede på en nedkørsel.

29-årige Simon Geschke fra Giant-Alpecin tog karrierens største sejr, da han forlod et stort udbrud på næstsidste stigning på 17. etape af Tour de France og holdt hele vejen til mål.

Omvendt blev etapen en stor nedtur for Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), som styrtede på nedkørslen fra Col d'Allos og endte med at tabe mere end to minutter til de øvrige favoritter.

Geschke vandt foran Andrew Talansky (Garmin), der kom i mål omkring et halvt minut efter, mens Chris Froome (Sky) og Nairo Quintana (Movistar) snuppede lidt sekunder på Alejandro Valverde (Movistar) og Vincenzo Nibali (Astana).

Etapen sluttede på toppen i Pra-Loup efter en svær nedkørsel, der altså sendte Contador i asfalten, som også Thibaut Pinot (FDJ) måtte ned og smage på efter en dramatisk og hektisk etape.

Straks efter at løbsdirektør Christian Prudhomme havde sat 17. etape i gang, blev en kaskade af udbrudsforsøg lanceret, og hastigheden i feltet var meget høj grundet den store uro.

Et stort udbrud på 28 mand fik revet sig løs og lagde stille og roligt afstand til feltet.

I det udbrud sad stærke folk som Rafal Majka og Peter Sagan fra Tinkoff-Saxo, Thibaut Pinot, Richie Porte og Nicolas Roche fra Sky, Steven Kruijswijk (LottoNL) og Rigoberto Uran (Etixx-Quick-Step).

Den aggressive kørsel kostede for løbets nummer tre, Tejay van Garderen (BMC), som var syg. Han blev sat hurtigt, fik kæmpet sig tilbage kortvarigt, men røg igen af feltet efter godt 90 kilometer, hvorefter han udgik.

Senere på etapen udgik også verdensmester Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick-Step).

Van Garderens exit kom kort efter, at Alberto Contador aktiverede favoritgruppen med et angreb i selskab med holdkammerat Michael Rogers på kategori 2-stigningen Col de la Colle-Saint-Michel.

Spanieren blev dog kørt ind igen af landsmanden Alejandro Valverde (Movistar), som med Van Garderens farvel pludselig var på podiet i klassementet. Og resten af favoritgruppen fulgte op.

Helt i front kørte Simon Geschke (Giant-Alpecin) fra resten af udbruddet på kategori 1-stigningen Col d'Allos, mens små angreb fra resten af udbrydergruppen hele tiden blev forsøgt.

Ingen kunne dog nå Geschke, som vandt den femte tyske etapesejr i årets Tour, efter at André Greipel (Lotto Soudal) har vundet tre og Tony Martin (Etixx-Quick-Step) en enkelt.

Chris Froome holdt afstanden til klassementets nummer to, Nairo Quintana, som ellers forsøgte at rykke fra briten et par gange - dog uden held.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce