Annonce
Sport

Contador taber tid efter styrt i tysk alpetriumf

Alberto Contador på vej ensom mod mål efter sit styrt på dagens etape.

Simon Geschke tog sejren på årets første alpe-etape i Touren, hvor Alberto Contador styrtede på en nedkørsel.

29-årige Simon Geschke fra Giant-Alpecin tog karrierens største sejr, da han forlod et stort udbrud på næstsidste stigning på 17. etape af Tour de France og holdt hele vejen til mål.

Omvendt blev etapen en stor nedtur for Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), som styrtede på nedkørslen fra Col d'Allos og endte med at tabe mere end to minutter til de øvrige favoritter.

Geschke vandt foran Andrew Talansky (Garmin), der kom i mål omkring et halvt minut efter, mens Chris Froome (Sky) og Nairo Quintana (Movistar) snuppede lidt sekunder på Alejandro Valverde (Movistar) og Vincenzo Nibali (Astana).

Etapen sluttede på toppen i Pra-Loup efter en svær nedkørsel, der altså sendte Contador i asfalten, som også Thibaut Pinot (FDJ) måtte ned og smage på efter en dramatisk og hektisk etape.

Straks efter at løbsdirektør Christian Prudhomme havde sat 17. etape i gang, blev en kaskade af udbrudsforsøg lanceret, og hastigheden i feltet var meget høj grundet den store uro.

Et stort udbrud på 28 mand fik revet sig løs og lagde stille og roligt afstand til feltet.

I det udbrud sad stærke folk som Rafal Majka og Peter Sagan fra Tinkoff-Saxo, Thibaut Pinot, Richie Porte og Nicolas Roche fra Sky, Steven Kruijswijk (LottoNL) og Rigoberto Uran (Etixx-Quick-Step).

Den aggressive kørsel kostede for løbets nummer tre, Tejay van Garderen (BMC), som var syg. Han blev sat hurtigt, fik kæmpet sig tilbage kortvarigt, men røg igen af feltet efter godt 90 kilometer, hvorefter han udgik.

Senere på etapen udgik også verdensmester Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick-Step).

Van Garderens exit kom kort efter, at Alberto Contador aktiverede favoritgruppen med et angreb i selskab med holdkammerat Michael Rogers på kategori 2-stigningen Col de la Colle-Saint-Michel.

Spanieren blev dog kørt ind igen af landsmanden Alejandro Valverde (Movistar), som med Van Garderens farvel pludselig var på podiet i klassementet. Og resten af favoritgruppen fulgte op.

Helt i front kørte Simon Geschke (Giant-Alpecin) fra resten af udbruddet på kategori 1-stigningen Col d'Allos, mens små angreb fra resten af udbrydergruppen hele tiden blev forsøgt.

Ingen kunne dog nå Geschke, som vandt den femte tyske etapesejr i årets Tour, efter at André Greipel (Lotto Soudal) har vundet tre og Tony Martin (Etixx-Quick-Step) en enkelt.

Chris Froome holdt afstanden til klassementets nummer to, Nairo Quintana, som ellers forsøgte at rykke fra briten et par gange - dog uden held.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce