Annonce
Danmark

Connie Nielsens tre bedste roller

"Gladiator". Foto: Universal Pictures
Annonce
Annonce

1. Gladiator (2000)

Connie Nielsen er både hårdhudet og sårbar som den onde kejser Commodus' søster, Lucilla, i Ridley Scotts overvældende nyklassiker.

Det gnistrende spil mellem hende og gladiatoren Maximus (Russel Crowe) er ikke blot rørende, fordi kærligheden er så umulig, men også fordi den øjensynligt æder Lucilla op indefra.

Med mørke rande under øjnene og majestætisk skønhed skaber danskeren en følelsmæssig dybde, der ikke normalvis pryder Hollywoods blockbustere.

"Djævelens advokat". Foto: Warner Bros.
Annonce

2. Brødre (2004)

Rollen som Sarah i "Brødre" er Connie Nielsens svendestykke ud i socialrealisme.

Med Ulrich Thomsens karakter, Michael, som ægtefælle ligner hun overscoringen, som alle villavejens mænd drømmer om, og i Susanne Biers rå drama giver den etiket hende en ekstra slagside.

For når først følelserne vælder op i Sarah, der mister sin mand i krigen, gør det vitterlig ondt at se hende gå op limningen - ligesom det smerter at se hende ende i Biers skruetvinge, når Michael pludselig igen står for døren.

Annonce

3. Djævelens advokat (1997)

Connie Nielsens Hollywood-gennembrud spiller måske lidt enstrenget på hendes udseende, men det udseende benytter danskeren til gengæld fuldt ud.

Imponerende er det, at hun i rollen som den lokkende Christabella sømløst indgår i et stjernespækket cast med Al Pacino og Keanu Reeves øverst på plakaten, og at hun samtidig formår at sætte sit aftryk.

Alene det faktum, at Connie Nielsens farlige sexappeal troværdigvis føles fristende, selv om alternativet hedder Charlize Theron, vidner om en femme fatale-præstation i særklasse.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce