Annonce
Sydfyn

Connie kigger på klimaet: Eks-minister og tidligere EU-kommissær til foredrag på Langeland

Folkeuniversitetet Langeland inviterer til foredrag med Connie Hedegaard, der finder sted i Sognehuset på Torvet i Rudkøbing torsdag den 29. august. Arkivfoto
Tidligere miljøminister og EU-kommissær giver sit bud på, hvordan vi skal håndtere klimaet.

Rudkøbing: Tidligere miljøminister og tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard gæster Langeland torsdag den 29. august til foredrag om, hvordan vi skal håndtere klimaet. Det er på invitation af Folkeuniversitetet Langeland, og foredraget finder sted i Sognehuset på Torvet i Rudkøbing klokken 10-12. Det noget tidlige tidspunkt var det eneste mulige, oplyser arrangørerne.

I sit foredrag taler Connie Hedegaard, der som minister og kommissær var medlem af Det konservative Folkeparti, om, hvordan vi på en succesfuld måde kan forene klima-udfordringerne, den stigende befolkning på kloden og den vækst, som vi har brug for. Hvad kan politikerne og erhvervslivet gøre, og hvad skal vi alle som ansvarlige borgere gøre?

I invitationen til arrangementet lyder det blandt andet:

"Jamen vi i Danmark er da allerede et foregangsland, er vi ikke? Vi er da i hvert fald i front, hvad angår vindenergi. Faktum er imidlertid, at medens menneskeheden under eet bruger 1,75 gange de ressourcer, kloden kan genskabe på et år, så ville det, hvis alle levede, som vi gør i Danmark, kræve fire jordkloder."

Entreen er sat til 50 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce