Annonce
Sydfyn

Comedy Festival gør comeback med Øgendahl og Holm

Uffe Holm (t.v.) og Mick Øgendahl er hovednavne, når der til januar er Comedy Festival. Foto: Vibeke Volder/Louise Koustrup.
Comedy Festival, der de senere år har været en integreret del af Høje Bøge Open Air, står igen på egne ben og får comeback til januar. Mick Øgendahl og Uffe Holm er hovednavnene.
Annonce

Svendborg: Den har haft en lille års orlov, men nu er den tilbage. Og det er med et par store navne inden for branchen.

Mick Øgendahl og Uffe Holm er sammen med Jonas Mogensen hovedaktørerne, når Comedy Festival genopstår i slutningen af januar i Midtbyhallen.

Og det er et ganske fornuftigt program, der er stykket sammen, mener Finn Høffner, bestyrelsesmedlem i fodboldklubben SfB, som står bag arrangementet.

- Det er et par store trækplastre, og der bliver lagt op til det helt store festfyrværkeri. Jeg forventer mig meget af dem, og de er vel nogle af topperformerne inden for den branche, siger Finn Høffner.

Annonce

Sammenlægning

Festivalen havde debut i 2013. Dengang foregik den i et stort cirkustelt på havnen i Svendborg, hvilket blev gentaget de følgende år.

Siden gik SfB ind i projektet, og festivalen blev en integreret del af Høje Bøge Open Air i både 2017 og 2018. Comedyen fik lov til at udspille sig om fredagen, mens musikken foregik om lørdagen, og publikummer, der købte adgangsbillet, fik adgang til begge arrangementer.

Nogen udpræget succes blev den nye sammensætning dog ikke, indrømmer Finn Høffner.

- Det var ikke godt at lægge det sammen med Open Air. Det blev for meget i én cocktail, forklarer han.

- Det gik nogenlunde, men ikke så godt, som vi gerne ville have haft det. Jeg tror, at ulempen blev, at vi forsøgte at tale til to forskellige slags folk på samme vis. Når man prøver at kommunikere på den måde, kan det godt give en masse støj, som betyder, at man ikke får kommunikeret budskabet godt nok ud. Open Air kom måske til at overskygge lidt, siger han.

Derfor blev besluttet at adskille de to ting ad igen, og det mener Finn Høffner er til gavn for comedyfestivalen.

- Det er meget bedre at holde dem adskilt, og jeg synes, at der er et marked for comedy i Svendborg. Det har jo også været en succes før.

Annonce

Vinterarrangement

I modsætning til tidligere kommer festivalen til at finde sted i vintermånederne frem for om sommeren.

Det er et bevidst valg fra arrangørernes side, forklarer Finn Høffner.

- I SfB vil vi jo også gerne pleje vores relationer til sponsorer og har nogle arrangementer, både når det er godt vejr udenfor og et om vinteren, hvor man er indenfor, siger han.

Udover hovednavnene optræder to såkaldte "æsler", som er betegnelsen for nye komikere, der er på vej frem, også, og når alle har været på scenen, er der efterfest.

- Vi holder egentlig bare åben et par timer efter, så folk lige kan blive hængende, inden de måske tager videre i byen, forklarer Finn Høffner.

Det er fredag den 31. januar 2020, at Comedy Festivalen løber ad stablen, og billetterne er allerede sat til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Millionhuse i Kerteminde: Sælger luksus-huse på Nordre Havnekaj - uden at eje grundene

Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Annonce