Annonce
Sydfyn

Comedy Festival gør comeback med Øgendahl og Holm

Uffe Holm (t.v.) og Mick Øgendahl er hovednavne, når der til januar er Comedy Festival. Foto: Vibeke Volder/Louise Koustrup.
Comedy Festival, der de senere år har været en integreret del af Høje Bøge Open Air, står igen på egne ben og får comeback til januar. Mick Øgendahl og Uffe Holm er hovednavnene.

Svendborg: Den har haft en lille års orlov, men nu er den tilbage. Og det er med et par store navne inden for branchen.

Mick Øgendahl og Uffe Holm er sammen med Jonas Mogensen hovedaktørerne, når Comedy Festival genopstår i slutningen af januar i Midtbyhallen.

Og det er et ganske fornuftigt program, der er stykket sammen, mener Finn Høffner, bestyrelsesmedlem i fodboldklubben SfB, som står bag arrangementet.

- Det er et par store trækplastre, og der bliver lagt op til det helt store festfyrværkeri. Jeg forventer mig meget af dem, og de er vel nogle af topperformerne inden for den branche, siger Finn Høffner.

Annonce

Sammenlægning

Festivalen havde debut i 2013. Dengang foregik den i et stort cirkustelt på havnen i Svendborg, hvilket blev gentaget de følgende år.

Siden gik SfB ind i projektet, og festivalen blev en integreret del af Høje Bøge Open Air i både 2017 og 2018. Comedyen fik lov til at udspille sig om fredagen, mens musikken foregik om lørdagen, og publikummer, der købte adgangsbillet, fik adgang til begge arrangementer.

Nogen udpræget succes blev den nye sammensætning dog ikke, indrømmer Finn Høffner.

- Det var ikke godt at lægge det sammen med Open Air. Det blev for meget i én cocktail, forklarer han.

- Det gik nogenlunde, men ikke så godt, som vi gerne ville have haft det. Jeg tror, at ulempen blev, at vi forsøgte at tale til to forskellige slags folk på samme vis. Når man prøver at kommunikere på den måde, kan det godt give en masse støj, som betyder, at man ikke får kommunikeret budskabet godt nok ud. Open Air kom måske til at overskygge lidt, siger han.

Derfor blev besluttet at adskille de to ting ad igen, og det mener Finn Høffner er til gavn for comedyfestivalen.

- Det er meget bedre at holde dem adskilt, og jeg synes, at der er et marked for comedy i Svendborg. Det har jo også været en succes før.

Vinterarrangement

I modsætning til tidligere kommer festivalen til at finde sted i vintermånederne frem for om sommeren.

Det er et bevidst valg fra arrangørernes side, forklarer Finn Høffner.

- I SfB vil vi jo også gerne pleje vores relationer til sponsorer og har nogle arrangementer, både når det er godt vejr udenfor og et om vinteren, hvor man er indenfor, siger han.

Udover hovednavnene optræder to såkaldte "æsler", som er betegnelsen for nye komikere, der er på vej frem, også, og når alle har været på scenen, er der efterfest.

- Vi holder egentlig bare åben et par timer efter, så folk lige kan blive hængende, inden de måske tager videre i byen, forklarer Finn Høffner.

Det er fredag den 31. januar 2020, at Comedy Festivalen løber ad stablen, og billetterne er allerede sat til salg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce