Annonce
Sydfyn

Comedy Festival gør comeback med Øgendahl og Holm

Uffe Holm (t.v.) og Mick Øgendahl er hovednavne, når der til januar er Comedy Festival. Foto: Vibeke Volder/Louise Koustrup.
Comedy Festival, der de senere år har været en integreret del af Høje Bøge Open Air, står igen på egne ben og får comeback til januar. Mick Øgendahl og Uffe Holm er hovednavnene.

Svendborg: Den har haft en lille års orlov, men nu er den tilbage. Og det er med et par store navne inden for branchen.

Mick Øgendahl og Uffe Holm er sammen med Jonas Mogensen hovedaktørerne, når Comedy Festival genopstår i slutningen af januar i Midtbyhallen.

Og det er et ganske fornuftigt program, der er stykket sammen, mener Finn Høffner, bestyrelsesmedlem i fodboldklubben SfB, som står bag arrangementet.

- Det er et par store trækplastre, og der bliver lagt op til det helt store festfyrværkeri. Jeg forventer mig meget af dem, og de er vel nogle af topperformerne inden for den branche, siger Finn Høffner.

Annonce

Sammenlægning

Festivalen havde debut i 2013. Dengang foregik den i et stort cirkustelt på havnen i Svendborg, hvilket blev gentaget de følgende år.

Siden gik SfB ind i projektet, og festivalen blev en integreret del af Høje Bøge Open Air i både 2017 og 2018. Comedyen fik lov til at udspille sig om fredagen, mens musikken foregik om lørdagen, og publikummer, der købte adgangsbillet, fik adgang til begge arrangementer.

Nogen udpræget succes blev den nye sammensætning dog ikke, indrømmer Finn Høffner.

- Det var ikke godt at lægge det sammen med Open Air. Det blev for meget i én cocktail, forklarer han.

- Det gik nogenlunde, men ikke så godt, som vi gerne ville have haft det. Jeg tror, at ulempen blev, at vi forsøgte at tale til to forskellige slags folk på samme vis. Når man prøver at kommunikere på den måde, kan det godt give en masse støj, som betyder, at man ikke får kommunikeret budskabet godt nok ud. Open Air kom måske til at overskygge lidt, siger han.

Derfor blev besluttet at adskille de to ting ad igen, og det mener Finn Høffner er til gavn for comedyfestivalen.

- Det er meget bedre at holde dem adskilt, og jeg synes, at der er et marked for comedy i Svendborg. Det har jo også været en succes før.

Vinterarrangement

I modsætning til tidligere kommer festivalen til at finde sted i vintermånederne frem for om sommeren.

Det er et bevidst valg fra arrangørernes side, forklarer Finn Høffner.

- I SfB vil vi jo også gerne pleje vores relationer til sponsorer og har nogle arrangementer, både når det er godt vejr udenfor og et om vinteren, hvor man er indenfor, siger han.

Udover hovednavnene optræder to såkaldte "æsler", som er betegnelsen for nye komikere, der er på vej frem, også, og når alle har været på scenen, er der efterfest.

- Vi holder egentlig bare åben et par timer efter, så folk lige kan blive hængende, inden de måske tager videre i byen, forklarer Finn Høffner.

Det er fredag den 31. januar 2020, at Comedy Festivalen løber ad stablen, og billetterne er allerede sat til salg.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce