Annonce
Assens

Colibakterier: To strande ramt - badning frarådes

Assens Kommune fraråder badning ved Løgismose Strand, hvor det Blå Flag ellers vajer. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Sandager Næs/Løgismose: Havde du tænkt dig en rask svømmetur ved Sandager Næs eller Løgismose Strand en af de nærmeste dage, rådes du til at finde et andet sted at dyppe dig.

Det Blå Flag, som ellers skulle være en garanti for rent badevand, må tages ned på to de strande, efter at der er konstateret forhøjet indhold af E-colibakterier, fortæller Assens Kommune i en pressemeddelelse.

Badevandsprøver ved Løgismose Strand og ved Sandager Næs har vist for højt indhold af E-colibakterier, til at man kan flage med det Blå Flag, og derfor fraråder Assens Kommune nu at bade der.

Der er fundet henholdsvis 400 cfu (colony-forming unit red) pr. 100 milliliter i prøverne fra Løgismose og 650 ved Sandager Næs Strand. Det er stadig under den generelle grænseværdi for E-colibakterier på 1000 cfu pr. 100 milliliter, men fordi der er tale om Blå Flag-strande ligger grænseværdien noget lavere - nemlig på 250 cfu.

- Vi ved ikke, hvad der er skyld i det forhøjede antal bakterier i badevandet, men da værdierne ikke er højere, er et forsigtigt gæt, at det har noget med den seneste tids regnskyl efter den lange tørkeperiode at gøre, siger miljø- og naturchef i Assens Kommune, Annette Bæk.

Der er taget nye vandprøver, som der forventes svar på i begyndelsen af næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce