Earth, Wind and Fire
Udstyr:
Boston Shaker
Muddler
Highball-glas
Strainer
Ingredienser:
5 skiver agurk
1 moden passionsfrugt
3 cl agavesirup
3 cl frisk presset limejuice
2 cl contreau eller tør curacao
4 cl mezcal eller tequila
4 cl gingerbeer
Kom tre skiver agurk i glasset sammen med kødet fra passionsfrugten og agavesiruppen.
Stamp indholdet godt sammen med muddleren.
Kom friskpresset limejuice, appelsinlikør, mezcal eller tequila i glasset og shake i otte sekunder.
Kom isterninger i dit glas og strain indholdet fra shakeren over.
Top af med gingerbeer.
Pynt cocktailen med de to resterende agurkeskiver.
Caipirinha
Udstyr:
Lowball-glas
Muddler
Bar-ske
Ingredienser:
1 økologisk lime
2 tsk rørsukker
6 cl cachaça
Skær limen i otte lige store både.
Kom limebådene og rørsukker i Lowball-glasset og stamp det godt med muddleren.
Fyld glasset med knust is og cachaça og rør rundt i seks sekunder.
Fordel limebådene i glasset og top med frisk knust is.
Clover Club
Udstyr:
Boston-glas
Muddler
Shaker
Coupe-cocktailglas
Strainer
Fine-strainer
Ingredienser:
2 cl sukkersirup
6 friske hindbær
1,5 cl æggehivde
2 cl friskpresset citronjuice
6 cl gin
1 strimmel citronskal fra en økologisk citron
Kom sukkersirup og de friske hindbær i Boston-glasset og stamp bærrene med muddleren.
Tilsæt æggehvide, citronjuice og gin.
Dry-shake i seks sekunder.
Shake derefter med isterninger i 10 sekunder.
Strain over i et cocktailglas og pres olierne fra citronskallen ud over drinken.
Pynt med citronskallen efterfølgende.
Summertime Madness
Udstyr:
Kniv
Skærebræt
Bar-ske
Hvidvinsglas
Ingredienser:
1 dansk jordbær
1 cl sukkersirup
2 cl frisk citronjuice
2 cl jordbærlillet (se nedenstående opskrift)
4 cl Absolut Vodka
3 cl danskvand
Jordbærlillet
Snit 35 gram danske jordbær fint og bland dem med 10 cl Lillet Blanc i et glas med tætsluttende låg. Kom vand i et vandbad og lad det koge op. Kom derefter glasset med Lillet Blanc og jordbær i badet. Sluk for vandbadet, lad det stå, indtil vandet er afkølet, og sæt derefter glasset på køl i 24 timer. Si jordbærrene fra, og din jordbær-infusion er nu klar til brug. Den kan holde sig en måned på køl.
Snit jordbærret i tynde skiver.
Kom isterninger og det snittede jordbær i hvidvinsglasset.
Tilsæt derefter sukkersirup, citronjuice, jordbærlillet og vodka.
Rør rundt, til ingredienserne er ligeligt blandet, og jordbærrene er flot fordelt i glasset.
Tilsæt til sidst danskvand og rør forsigtigt rundt.
Tilføj eventuelt ekstra isterninger og nyd så smagen af dansk sommer.
Green Hills (alkoholfri)
Udstyr:
Boston-shaker
Muddler
Highball-glas
Strainer
Ingredienser:
5 skiver agurk
5 skiver ingefær
3 cl friskpresset limejuice
2 cl sukkersirup
8 cl ufiltrert æblemost
Kom fire skiver agurk og fire skiver ingefær i shakeren.
Stamp dem med muddleren.
Tilsæt derefter limejuice, sukkersirup og æblemost.
Shake hårdt i otte sekunder.
Kom isterninger i Highball-glasset.
Si cocktailen over isterninger i glasset.
Pynt til sidst med den sidste agurke og ingefærskive.
Bartenderens opskrifter
"Bartenderens opskrifter" er skrevet af Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev.
Nicklas Jørgensen har stået bag baren i nogle af de største barer i nyere dansk cocktailhistorie, herunder The Dive, The Union, 1105 og Ruby. Nicklas har desuden repræsenteret Danmark i bartenderkonkurrencen Diplomático World Tournament, hvor han dystede i de europæiske finaler.
Jeppe Notlev har som bartender i København stået bag baren i cocktailbarerne Brass Monkey og Ruby. Han har vundet verdens største cocktailkonkurrence med tequila, været nomineret til “Best Bartender” i Danmark af BCA, Bartenders’ Choice Awards, og har undervist i bartending på European Bartender School.
Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev blev som de eneste danskere nogensinde i 2017 kåret til verdens bedste barteam i konkurrencen Absolut Invite 2017.