Annonce
Middelfart

Clay-folk gør klar til levende udstilling

Fredag 12. oktober er der dobbelt-fernisering på Clay. Mens den ene udstilling er en klassisk fremvisning af Jais Nielsen-værker, så handler den anden om noget så jordnært som havekrukker. Og kunsten præsenteres inklusive planter, så museumsfolkene er ved at tilegne sig gartner-kundskaber

Middelfart: Selv om ler kan føles levende mellem hænderne, når man former det, så må de kunstværker, der kommer ud af anstrengelserne, siges at være dødt materiale, der passer sig selv.

Men når Clay på fredag 12. oktober har fernisering på udstillingen Atrium, så er det samtidig startskuddet på en periode, hvor de ansatte på Clay skal være ekstra opmærksomme på udstillingslokalerne, for der vil i bogstaveligste forstand være liv i dem.

Udstillingen handler nemlig om havekrukker, og kunstværkerne præsenteres med planter og blomster, der kræver hyppig vand og pleje for at kunne holde de seks måneder, som udstillingen varer.

- Det er en udfordring, fordi nogle af planterne skal skiftes undervejs. De kan ikke holde i seks måneder. Og udstillingen skal naturligvis stå skarpt hver dag, fortæller Tine Midtgaard, der som arkitekt har stået for opstillingen af udstillingen.

Pasningen af planterne besværes af, at udstillingen finder sted i den underjordiske del af Clay. Der er altså ikke noget dagslys.

- Vi er slet ikke nået til at sætte lys endnu. Det sker først de kommende dage. Men det er spændende, og nogle af planterne kræver et særligt vækstlys om natten, fortæller museumsinspektør Annette Lindbøg Karlsen.

Udover Atrium-udstillingen er der også fernisering på en stor Jais Nielsen-udstilling med klassiske værker.

Annonce
Mette Marie Ørsted er fra Sjælland og er kommet til Middelfart med sine værker, som hun nænsomt var ved at få på plads, da vi kiggede forbi. Foto: Jan Bonde
Tine Midtgaard er arkitekt på udstillingen og sørger blandt andet for, at værkerne bliver vist i forskellige niveauer. Hun er spændt på at følge, hvordan det går med at holde planterne friske i den underjordiske udstilling, hvor der ikke er dagslys. Foto: Jan Bonde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce