Annonce
Middelfart

Clay-folk gør klar til levende udstilling

Fredag 12. oktober er der dobbelt-fernisering på Clay. Mens den ene udstilling er en klassisk fremvisning af Jais Nielsen-værker, så handler den anden om noget så jordnært som havekrukker. Og kunsten præsenteres inklusive planter, så museumsfolkene er ved at tilegne sig gartner-kundskaber

Annonce

Middelfart: Selv om ler kan føles levende mellem hænderne, når man former det, så må de kunstværker, der kommer ud af anstrengelserne, siges at være dødt materiale, der passer sig selv.

Men når Clay på fredag 12. oktober har fernisering på udstillingen Atrium, så er det samtidig startskuddet på en periode, hvor de ansatte på Clay skal være ekstra opmærksomme på udstillingslokalerne, for der vil i bogstaveligste forstand være liv i dem.

Udstillingen handler nemlig om havekrukker, og kunstværkerne præsenteres med planter og blomster, der kræver hyppig vand og pleje for at kunne holde de seks måneder, som udstillingen varer.

- Det er en udfordring, fordi nogle af planterne skal skiftes undervejs. De kan ikke holde i seks måneder. Og udstillingen skal naturligvis stå skarpt hver dag, fortæller Tine Midtgaard, der som arkitekt har stået for opstillingen af udstillingen.

Pasningen af planterne besværes af, at udstillingen finder sted i den underjordiske del af Clay. Der er altså ikke noget dagslys.

- Vi er slet ikke nået til at sætte lys endnu. Det sker først de kommende dage. Men det er spændende, og nogle af planterne kræver et særligt vækstlys om natten, fortæller museumsinspektør Annette Lindbøg Karlsen.

Udover Atrium-udstillingen er der også fernisering på en stor Jais Nielsen-udstilling med klassiske værker.

Mette Marie Ørsted er fra Sjælland og er kommet til Middelfart med sine værker, som hun nænsomt var ved at få på plads, da vi kiggede forbi. Foto: Jan Bonde
Tine Midtgaard er arkitekt på udstillingen og sørger blandt andet for, at værkerne bliver vist i forskellige niveauer. Hun er spændt på at følge, hvordan det går med at holde planterne friske i den underjordiske udstilling, hvor der ikke er dagslys. Foto: Jan Bonde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce