Annonce
Erhverv

Claus Hjort afviser reformanalyser

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen glæder sig over ny lav ledighed og afviser analyser, der kalder på større reformer.

Annonce

Fredagens forbedrede ledighedstal på det danske arbejdsmarked gav straks anledning til buldren blandt eksperter om behov for reformer for at undgå, at økonomien koger over. De dystre analyser kan beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) ikke genkende. Efter hans vurdering er der ikke noget negativt ved, at ledighedstallet er faldet med 3900 fuldtidspersoner fra marts til april i 2007 til 102.100. Eller at der skulle være behov for større ændringer.

- Det har jeg svært ved at se. Det er lutter glædeligt. Vi nærmer os den magiske grænse på 100.000. Det viser, at vi har fået mere udenlandsk arbejdskraft tiltrukket, og vi fortsætter. Der er jo stadig områder, hvor vi ser folk ledige i mere end tre måneder, selv om der er mangel på arbejdskraft. Det skal vi prøve at gøre noget ved, siger Claus Hjort Frederiksen, der ikke umiddelbart ser overophedning som en trussel på vej.

- Nej, så vidt jeg husker blev der også talt om overophedning, da vi kom ned på 140.000.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce