Annonce
Middelfart

Claus Hansen forlader Middelfart Sparekasse

Claus Hansen har været afdelingsdirektør i Middelfart Sparekasse i 14 år, og han er i Middelfart nærmest synonym med sin arbejdsplads. Men nu er det snart slut. Claus Hansen vil en ny vej med sit arbejdsliv og barsler med egen virksomhed i en helt ny branche. Foto: Middelfart Sparekasse
52-årige Claus Hansen forlader efter 14 år posten som afdelingsdirektør i Middelfart Sparekasse. Han er kørt sur i regler, love og restriktioner og vil i stedet skabe sit eget firma i en helt anden branche - men stadig i Middelfart.
Annonce

Middelfart: Der bliver stille i Middelfart Sparekasses hovedsæde på Havnegade, når juli bliver til august.

Eller i hvert fald vil der mangle noget. Lyden af afdelingsdirektør Claus Hansens nærmest konstante, muntre fløjten, når han bevæger sig fra ét sted til et andet, forstummer, for Claus Hansen bevæger sig efter 14 års ansættelse helt ud af ikke bare Middelfart Sparekasse, men også af finansverdenen.

Han har sagt sin stilling op for i stedet at tage fat på et helt nyt kapitel i sit arbejdsliv.

Et selvstændigt kapitel.

- Jeg holder utroligt meget af såvel Middelfart Sparekasse som af alle de medarbejdere, jeg arbejder sammen med. Men der er sket meget på de 14 år, jeg har været ansat. Der er kommet så mange love, regler og restriktioner, at jeg bruger halvdelen af min arbejdstid på at kontrollere det arbejde, som dygtige medarbejdere har udført. Og det dræner mig. Jeg skal have med mennesker at gøre, siger Claus Hansen.

Han er derfor gået til administrerende direktør Martin Baltser og har lavet en aftale om at stoppe i jobbet.

Annonce

En moden beslutning

Claus Hansen har i årevis været et markant ansigt udadtil lokalt for Middelfart Sparekasse. Og hans roller som formand for fodboldklubben MG&BK samt bestyrelsespost i Rock Under Broen gør ham til en mand, som alle kender. Og som kender de fleste.

Da han tiltrådte stillingen for 14 år siden, var det for at arbejde med værdibaseret ledelse. Det var den mission, der tændte ham, og det er den del af arbejdet, han har brændt mest for.

- Men hvor man i gamle dage kunne lave en aftale med en kunde om et lån ud fra, hvad kunden kunne undvære i sin daglige økonomi, så skal kunden i dag måles på en score, og hvis den er for lav, kan vi ikke lave lånet. Det er sådan reglerne er. Jeg vil hellere noget andet. Jeg tænkte tanken første gang i efteråret, og coronaperioden, hvor jeg ikke kunne komme ud og møde alle de mennesker, jeg plejer at kunne, skubbede til den beslutning, siger Claus Hansen.

Annonce

Skabe noget, som middelfarterne vil bakke op

Og hvad er det så, Claus Hansen drømmer om at bruge sit arbejdsliv på?


Jeg laver mig et cvr-nummer og går i gang med at lede efter investorer. Jeg er ikke så langt med konceptet, at jeg kan sige præcist, hvad det går ud på, men jeg skal være den drivende i forretningen. Jeg har en drøm om at skabe noget nyt i Middelfart, som folk gerne vil bakke op om.

Claus Hansen


- Jeg laver mig et cvr-nummer og går i gang med at lede efter investorer. Jeg er ikke så langt med konceptet, at jeg kan sige præcist, hvad det går ud på, men jeg skal være den drivende i forretningen. Jeg har en drøm om at skabe noget nyt i Middelfart, som folk gerne vil bakke op om, siger han.

Med sine 52 år kunne Claus Hansen formentlig have fortsat sit sikre job i Middelfart Sparekasse mange år endnu.

Og nogle ville mene, at det var det sikre valg.

Claus Hansen

52 år.

Samboende med Jette Bang Jørgensen og far til Thea Bang Hansen (23), Oscar Bang Hansen (17) og Hjalte Bang Hansen (15).

Bor i Middelfart.

Formand i fodboldklubben MG&BK.

Bestyrelsesmedlem i Rock Under Broen.

Forlader stillingen som afdelingsdirektør i Middelfart Sparekasses Middelfart-afdeling med udgangen af juli - efter 14 år - for at starte som selvstændig i en branche, han endnu ikke vil løfte sløret for.

- Jeg kunne godt læne mig tilbage, drifte butikken og hæve min løn. Men det ville ikke være ærligt. Så jeg har ikke ondt i hverken maven eller hovedet over den her beslutning. Men jeg kunne da godt mærke, at det var "spændende" at få det sagt, siger han.

Annonce

Fortsætter i foreningslivet

Det er ingen hemmelighed, at der er endog særdeles tætte bånd mellem MG&BK, Rock Under Broen og Middelfart Sparekasse. Bånd, som Claus Hansen har været med til at skabe. Og som foreningsmenneske har han ingen planer om at ændre det samarbejde.

- Selv om jeg ikke længere er ansat i banken, håber jeg stadig, at jeg kan gå direkte til direktør Martin Baltser med tanker og idéer. Jeg har ingen planer om at stoppe som foreningsmenneske, og jeg har heller ingen planer om, at foreningerne skal have andet pengeinstitut. Det var sparekassen, der stod klar, da Rock Under Broen gik konkurs for fire år siden, siger han.

Annonce

På tærsklen til det nye

Man fornemmer på den snart tidligere bankmand, at fremtiden stort set ligger klar for hans fødder. Han er bare ikke helt klar til at melde ud endnu.

- Jeg har en plan, det er korrekt. Og jeg har også talt med de mennesker, der tænker på samme måde, som jeg gør. Jeg har også kig på et passende sted til det nye. Det skal starte lokalt, men måske kan det blive bredt ud senere. Mere er jeg ikke klar til at sige nu, lyder det fra Claus Hansen.

Så den karakteristiske fløjten skal nok dukke op igen på hjørner og stræder i Middelfart.

Måske den endda stiger i styrke.

Middelfart Sparekasse siger farvel til Claus Hansen med en reception fredag 31. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder pressemøde om corona-situationen i bydelen

Annonce