Annonce
Odense

Claus Falkenby fra Odense strandede i Italien - nu er han kommet hjem med særfly

Claus Falkenby ankom mandag aften til Danmark med et særfly, efter at have siddet og ventet om bord på et krydstogskib i Norditalien i over en uge. Privatfoto
I over en uge har Claus Falkenby fra Odense været strandet på et krydstogtskib i Norditalien. Mandag lykkedes det så at komme hjem med et særfly. Nu venter 14 dages karantæne.

I weekenden skrev Fyens Stiftstidende om Claus Falkenby, som udover at være journalist, forfatter og en af drivkræfterne bag Eventyrløbet, også er én af de danskere, der netop har siddet og ventet på at komme hjem til Danmark fra det italienske krydstogtskib Costa Pacifica, der har ligget til kaj i havnen i Genova.

Mandag aften skete det så. Claus Falkenby og de andre danskere steg sammen med skibets svenske og norske gæster om bord på et fly med kurs mod Skandinavien.

- Det var en stor lettelse. Vi har gået og ventet i spænding i flere dage. Ja, faktisk i over en uge, siger Claus Falkenby, som nu er vendt træt hjem til Odense, efter det han selv kalder for en omstændig og tidskrævende rejse.

- Vi har af flere omgange fået meldinger om, at vi kunne komme hjem, men så er det alligevel ikke blevet til noget. Det har været ret trættende at gå i den uvished.

Mandag formiddag kunne de ombordværende skandinaver så endelig glæde sig over at få vished. Her fik de nemlig oplyst et konkret flynummer, som gav dem fornyet tro på, at det nu skulle lykkes at komme hjem, fortæller Claus Falkenby.

Annonce
Modsat krydstogtskibet Costa Pacifica, som Claus Falkenby rejste med, blev passagerne på søsterskibet Costa Luminosa syge af coronavirus. I første omgang blev en gruppe passagerer fra blandt andet Tyskland, Canada og USA sat af i Marseille. Siden fortsatte skibet, der også havde danskere om bord, til Genova - ligesom det skib Claus Falkenby var om bord på. Herfra blev alle danskere på begge skibe fragtet til lufthavnene i Genova og Rom og fløjet hjem til Danmark mandag. Foto: Clement Mahoudeau/AFP/Scanpix

Kontrol ved afrejse og ankomst

Herefter blev de samlet til et møde om, hvordan hjemrejsen skulle foregå.

- Inden vi måtte forlade skibet, skulle vi alle sammen have målt vores temperatur med et pandetermometer. Og derefter blev vi fulgt ud til en bus med mundbind på og en-to meters afstand mellem os hver.

Derfra gik turen til lufthavnen i Rom, hvor et særfly skulle flyve skandinaverne hjem til først København, Oslo, og til sidst Stockholm. I lufthavnen endte de dog med endnu mere ventetid, da flyet ikke var klar, lød meldingen.

- Vi ventede noget længere, end vi havde fået at vide, vi skulle. Men så kom vi omsider med ved 20.30-tiden, siger Claus Falkenby, som oplevede en meget lettet stemning, da flyet langt om længe var på vingerne.

- Vi var alle sammen virkelig glade for, at vi endelig kunne komme hjem.

Ved ankomsten til Københavns Lufthavn fortsatte kontrollen, som Claus Falkenby også oplevede ved afrejsen fra Italien.

- Lufthavnen var nærmest tom. Det var en meget mærkelig situation. Men der var politi til stede, som sørgerede for, at vi fortsat bar mundbind og holdt afstand til hinanden.

14 dages karantæne

Et par timer efter midnat kunne Claus Falkenby så langt om længe sætte sig i sin bil, som hans søster og svoger havde parkeret i lufthavnen og køre mod Fyn. Her tog han to andre fynboer med, som var med det samme fly.

Nu venter der så Claus Falkenby 14 dages karantæne i hjemmet. Det tager han dog helt roligt.

- Jeg er bare rigtig glad for at være kommet hjem. Så jeg skal nok få tiden til at gå. Og min søster har fyldt køleskabet op, så det skal nok gå.

Han er da heller ikke nervøs for, om han har taget sygdom med sig hjem.

- Der var ikke nogen om bord, der var syge undervejs. Og vi har sejlet i tre uger med de samme gæster og med den samme besætning, hvor der ikke er steget nye om bord, så vi har følt os trygge ved, at der ikke var sygdom til stede.

Første gøremål i hjemmet bliver for Claus Falkenby derfor også at forsikre omgangskredsen om, at han har det godt.

- Nu har jeg en masse sms'er og mails, jeg skal have svaret på, fra folk, der er interesseret i at høre, hvordan det er gået mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Annonce