Annonce
Sydfyn

Civilbetjente og hunde: Stor politi-aktion på adresse i Svendborg

På en adresse på Møllevænget i Svendborg var der politiaktion. Det drejer sig om en igangværende efterforskning, lyder det fra Fyns Politi. Foto: Linea Andersen
På Møllevænget i Svendborg var en stor patrulje af civile betjente dukket op. Betjentene var til stede i både et hus, en campingvogn og en anden bygning på vænget. Fyns Politi vil ikke sige meget om sagen, men garanterer for, at der ikke er fare på færde.

Svendborg: En lang række af civile politibiler holdt torsdag før middag på Møllevænget ved Christiansmøllen i Svendborg.

Betjentene på stedet var i civil beklædning og havde også taget hunde med.

Omkring seks civilbiler kunne avisens reporter konstatere var på stedet. Ligeledes at politiet var til stede i et hus på vænget samt i en campingvogn samt en forladt bygning nær ejendommen.

Ved 11.15-tiden kom endnu en civil politibil med tre betjente.

- Vi er i gang herinde, lød det fra en betjent, der gik inde i campingvognen, hvorefter de tre nytilkomne gik direkte ind i huset.

Der var i det hele taget løbende aktivitet ind og ud af huset, og en skramlen og rumsteren kunne høres fra den campingvogn, der stod parkeret ved ejendommen. I bygningen, der lå ganske nær huset, var politiet også i gang, men med hvad, vides ikke.

Vagtchef ved Fyns Politi Anders Furbo Therkelsen fortæller, at politiet er på stedet i forbindelse med en igangværende efterforskning. Derfor kan han ikke komme nærmere ind på, hvad sagen drejer sig om.

Han forsikrer dog, at der ikke er fare på færde.

- Naboer og borgere i nærområdet kan være helt trygge. Det skulle ikke være noget at frygte, fortæller han som den sidste kommentar til sagen. /limai

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce