Annonce
Sydfyn

Civilbetjente og hunde: Stor politi-aktion på adresse i Svendborg

På en adresse på Møllevænget i Svendborg var der politiaktion. Det drejer sig om en igangværende efterforskning, lyder det fra Fyns Politi. Foto: Linea Andersen
På Møllevænget i Svendborg var en stor patrulje af civile betjente dukket op. Betjentene var til stede i både et hus, en campingvogn og en anden bygning på vænget. Fyns Politi vil ikke sige meget om sagen, men garanterer for, at der ikke er fare på færde.

Svendborg: En lang række af civile politibiler holdt torsdag før middag på Møllevænget ved Christiansmøllen i Svendborg.

Betjentene på stedet var i civil beklædning og havde også taget hunde med.

Omkring seks civilbiler kunne avisens reporter konstatere var på stedet. Ligeledes at politiet var til stede i et hus på vænget samt i en campingvogn samt en forladt bygning nær ejendommen.

Ved 11.15-tiden kom endnu en civil politibil med tre betjente.

- Vi er i gang herinde, lød det fra en betjent, der gik inde i campingvognen, hvorefter de tre nytilkomne gik direkte ind i huset.

Der var i det hele taget løbende aktivitet ind og ud af huset, og en skramlen og rumsteren kunne høres fra den campingvogn, der stod parkeret ved ejendommen. I bygningen, der lå ganske nær huset, var politiet også i gang, men med hvad, vides ikke.

Vagtchef ved Fyns Politi Anders Furbo Therkelsen fortæller, at politiet er på stedet i forbindelse med en igangværende efterforskning. Derfor kan han ikke komme nærmere ind på, hvad sagen drejer sig om.

Han forsikrer dog, at der ikke er fare på færde.

- Naboer og borgere i nærområdet kan være helt trygge. Det skulle ikke være noget at frygte, fortæller han som den sidste kommentar til sagen. /limai

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];