Annonce
Sport

Ciudad kommer først på lørdag

GOG-spilleren Nicklas Grundsten prøver at blokere blokerer Paw Peters, men initiativet var på gæsternes side. (Lars Skaaning/POLFOTO)

DRAMA: Fredericia straffede med flot spil og fight GOG's overmod og hentede fem mål

Annonce

HÅNDBOLD: Der er dage, der er lidt anderledes i sport. Selv i håndbold, hvor storfavoritten i egen arena basker underhunden 19 ud af 20 gange. Især i disse moderne tider, hvor opgiverkastet og det hurtige spil ofte skaber sejre på 10-15 mål.

Og netop denne lidt grågrumsede søndag var det denne margin, man forventede, mens bilen blev listet gennem svingene i Gudbjerg og Gudme på vej hen til den hal, hvor undertippede gæster så sjældent mærker andet end øresuset fra de rød-gules skarpe kontrakniv.

Og netop Fredericia burde være som skræddersyet til en GOG-opvisning. Østjyderne har altid markeret hård fight og ofte lidt klassisk tonser-håndbold, hvor et par kanonskytter har sat trumf på.

Grumme galt

Men der gik noget grumme galt.

Måske fordi GOG i optakten havde kaldt gæsternes stil for "kanonkonge-håndbold".

Måske fordi halspeakeren tre-fire gange undervejs med opskruet stemme reklamerede for næste lørdags Champions League-kamp mod Ciudad Real.

Dermed var scenen sat: Kampen mod Fredericia var bare en behagelig appetitvækker.

- Sætningen om kanonkonge-håndbold og speakerens optræden var måske lige det, der skulle til for at tænde os, sagde Fredericias træner Nick Rasmussen, der selv som stregfighter er gået gennem mange krige og undervejs såmænd er set slæbe sig tungt i forsvaret et par gange.

Men der skete noget mystisk netop denne søndag. Mønstret blev brudt.

Fredericia hang på

Fredericia hang på og på, og det var ikke tungt skyts fra Paw Peters. Det var gennemspillede kombinationer og fornuftig håndbold, og det var tilsat de knyttede næver og den fråde, som østjyderne plejer at divertere med.

Og da GOG's kendisser i den første halve time havde lidt for travlt med at vise det imponerende tekniske repertoire - her i cirkusudgaven - og skuddene alt for ofte havnede på stolperne eller i labberne på den velspillende keeper Christian Lynggaard, så viste måltavlen 15-15 ved pausen.

Klavs Bruun Jørgensen øvede sig i lidt fugleskydning, Kasper Nielsen gik forgæves efter guldet oppe i målhjørnet, og den lidt tunge svenske streg Nicklas Grundsten fumlede gevaldigt med læderet.

Imålet virkede Peter Henriksen nærmest skrumpet ind i forhold til de seneste uger, mens østjyderne piskede kuglerne forbi de baskende arme.

Og så lignede det alligevel den gamle sang, da GOG efter tre kvarter tog afstand. Nu skulle historien om, at Fredericia blev kørt over i det sidste kvarter, gøres klar i tastaturet, for en fem-måls føring kort før tid smider GOG aldrig hjemme på Stærkærvej.

Kaotisk slutning

Men det var så alligevel ikke en helt almindelig dag.

Igen mistede GOG-stjernerne koncentrationen, præsterede lette tekniske fejl, og tre minutter før tid kom Fredericia ind på to måls afstand.

Slutminutterne blev kaotiske. GOG måtte spille i undertal indtil de sidste 45 sekunder, og Paw Peters fik reduceret til 31-30.

GOG's sidste angreb lød ud i vinylen 23 sekunder før tid, og Fredericia prøvede at spille op til scoring, Klavs Bruun Jørgensen tog en udvisning seks sekunder før tid, og så gik gæsterne efter struben, mens publikum kom op på stolene.

Sådan helt af sig selv, og uden opfordring fra speakeren.

Paw Peters sled sig igennem og fik et straffekast. Peter Nielsen blev sat til at skyde, selv om han kort før havde brændt på Peter Henriksen.

Fredericia-spillerne tog oppe ved midterlinjen hinanden i hånden, og jubelen over Peter Nielsens scoring var på Europa Cup-plan.

GOG havde tabt endnu et måske dyrt skridt i kampen om de vitale toppladser. Det var efter den kamp svært at se de fynske muligheder mod Ciudad Reals verdens-stjerner på lørdag.

Men nu er alle dage som bekendt ikke ens i sport, og selv i håndbold kan det undertippede hold gøre det vanvittige.

Og Fredericia skal dybest set have tak for at bevise det.

} Torsten Laen og Søren Haagen sad på lægterne, og de lærte vist ikke meget nyt om spillet.
GOG-træner Carsten Albrektsen må gøre sig tanker før opgaverne mod Skjern og Ciudad Real. Cheerleaders i baggrunden var de mest oplagte GOG-indslag denne dag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce