Annonce
Kerteminde

Cityformand kalder ny rapport om butikslivet for spildt arbejde: Det kan koste Spar livet

Jonas Nielsen, formand for Kerteminde Cityforening, er ikke tilhænger af en dagligvarebutik mere i Kerteminde. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Jonas Nielsen, formand for Kerteminde Cityforening, mener ikke, at han er blevet inddraget i arbejdet om to nye rapporter fra COWI.
Annonce

Kerteminde: COWI kom for nylig med en analyse af konsekvenserne af et nyt butikscenter med dagligvarebutik på Nordre Ringvej i Kerteminde.

Formanden for Kerteminde Cityforening, Jonas Nielsen, mener, at det vil få markante konsekvenser for bymidten, hvis planerne realiseres på et tidspunkt.

- Man lukker Spar. Du fjerner deres omsætning, siger Jonas Nielsen og fortæller, at han i stedet er større tilhænger af, at en anden dagligvarebutik flytter deres fysiske adresse, så der ikke tabes så stor omsætning.

- Vi kan flytte Aldi derhen fra deres nuværende placering og så lader den være dagligvareforretningen, man vil have på Nordre Ringvej. Så er det fint med os, som cityforeningen også tidligere har meldt ud, men at tilføre området et supermarked yderligere, det er vi bestemt ikke tilhængere af. Det vil få kæmpe konsekvenser.

I notatet fra COWI anslås det, at 25-30 millioner kroner af den nye butiks omsætning, vil komme fra butikkerne i Kerteminde bymidte. Det svarer til, at dagligvarehandlen i bymidten reduceres med cirka 10 procent, hvilket vil være mærkbart for Kerteminde.


Man lukker Spar. Du fjerner deres omsætning

Jonas Nielsen, formand for Kerteminde Cityforening


Annonce

- Jeg er aldrig blevet kontaktet

Kerteminde Kommune har også fået lavet en analyse fra COWI af detailhandlen i kommunen, og her skriver de i indledningen, at man takker 'detailhandlerne for den store imødekommenhed under vores besøg i butikkerne og til handelsstandsforeningerne for god information om opgaven til erhvervslivet.'

Den formulering harcelerer Jonas Nielsen dog imod, da han ikke mener, at der er sket nogen inddragelse af de relevante parter.

- Jeg er aldrig, som i aldrig, blevet kontaktet af COWI omkring den her rapport. Jeg er aldrig blevet kontaktet af en politiker eller en embedsmand om udførelsen af rapporten.

Annonce

Håndværket kan diskuteres

Samlet set er Jonas Nielsen i tvivl om, at rapporterne fra COWI er pengene værd for Kerteminde Kommune.

- For mig at se kan man ikke bruge den til noget som helst. Det er et spildt stykke arbejde, fortæller Jonas Nielsen.

Han tilføjer, at der er flere punkter, der kan kritiseres. Et af dem er antallet af dagligvarebutikker, der i rapporten angives til at være 16 og dermed et fald på fire siden den seneste analyse i 2008.

- Jeg synes generelt, at rapporten er dårlig håndværk. Der står også, at der siden 2008 er lukket fire dagligvareforretninger i Kerteminde by. Jeg har kendskab til, at Fakta er lukket. Det kan godt være min hukommelse, men jeg kan bare ikke komme på andre dagligvareforretninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce