Annonce
Kerteminde

Cityforeningens flagallé siger farvel og tak for i år

Det er Kerteminde Vandskiklub, der i samarbejde med Cityforeningen sørger for, at flagene sættes op og tages ned igen ved endt sæson. Flagene bruges også til fejring af konfirmationer i Kerteminde. Her er det dog Lions Kerteminde der står for op- og nedtagning. PR-foto

Kerteminde: Siden juni har Kerteminde Cityforenings små byflag festligt vejret i Kertemindes gader, men i denne uge blev de taget ned for sidste gang og pakket væk.

Flagene blev i år sat op på valdemarsdag 15. juni, hvor Dannebrog kunne fejre sine 800 år. Men de små hyggelige flag er hvert år også med til at byde sommeren og turisterne velkommen.

- Vi ved, at folk er rigtig glade for de små dannebrogsflag, der pryder Kertemindes gader om sommeren, og det glæder os i Cityforeningen, at vi kan bidrage med noget kønt til gadebilledet, siger formand for Kerteminde Cityforening, Jonas Nielsen, i en pressemeddelelse.

Kerteminde Cityforening har altid stået for flagningen i Kertemindes gader. I øjeblikket arbejdes der på at finde ny udgave af de festlige flag, da de gamle er ved at være udtjente.

- Vi regner med, at de nye flag, som finansieres af Cityforeningens medlemmer, bliver klar til opsætning i forsommeren 2020, siger Jonas Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce