Annonce
Odense

Peter jubler over mere genåbning: - Det er en helt fantastisk melding

Peter Bøgholm er både direktør for Odense Cityforening og for HCA Festivals. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Odense Cityforening jubler over, at restauranter og barer fra næste uge både kan åbne for inden- og udendørs servering efter at have været lukket ned i flere måneder.

Odense: Natten til fredag kom alle Folketingets partier undtagen af Nye Borgerlige med en plan for en yderligere genåbning af Danmark.

Den betyder, at blandt andet caféer, barer, restauranter og værtshuse kan åbne for indendørs servering fra onsdag den 21. april, hvis der er sørget for bordbestilling og fremvisning af et gyldigt coronapas.

Udendørs servering kræver som noget nyt ikke nogen former for pas eller negativ test.

Annonce


Det er en helt fantastisk melding, at vi nu kan åbne og supplere bylivet med vores caféer og restauranter

Peter Bøgholm, direktør i Odense Cityforening


Peter Bøgholm, direktør i Odense Cityforening, fortæller, at den yderligere genåbning vil få byens kunder til at blive længere, når de i forvejen er på shoppingtur.

- Det er en helt fantastisk melding, at vi nu kan åbne og supplere bylivet med vores caféer og restauranter. Det er klart, at de har lidt med den lange nedlukning. Det betyder rigtig meget for tiltrækningen af gæster og opholdstiden i byen, siger han.

Mere nedlukning vil være en katastrofe

Nu kan en del restauratører og barejere omsider ånde lidt mere lettet op, selvom der fortsat vil være restriktioner.

Peter Bøgholm håber på, at alle aktører vil hjælpe hinanden med at overholde de gængse restriktioner, da han forudser, at det vil få kolossal betydning for erhvervslivet, hvis butikker og værtshuse skulle lukke ned igen.

- En ny nedlukning vil være katastrofal. Det er virkelig vigtigt, som butikkerne også har været gode til, at overholde restriktionerne med antal kunder, mundbind og afspritning.

Han tilføjer, at kunderne i byen indtil nu har opført sig fornuftigt, men foreningen og butikkerne vil stadigvæk bruge tid og kræfter på, at folk eksempelvis benytter sig af et mundbind.

- Det vil vi fortsat have fokus på i takt med, at der bliver lempet, men vi vil hele tiden have fokus på, at der bliver sørget for at overholde de ting, der er. Det har byens gæster været gode til at spille med på.

Annonce

15 nye medlemmer

I løbet af det seneste års tid har de 250 medlemmer af Odense Cityforening ikke trukket stikket, selvom der har været mange andre ting at tænke over.

Peter Bøgholm fortæller, at er der kommet nye medlemmer til under corona-nedlukningen.

- Vi har en lille vækst med 15 medlemmer, men vi har ikke alle med, da det er frivilligt. Der er cirka samlet set 400 butikker, og når vi kommer væk fra byens centrale dele, er det rigtig svært for os at samle op. Vi er fint glade over, at vi kan ligge stabilt, fordi det er ret atypisk i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce