Annonce
Kultur

Cirkusrevyen skruer bissen på

Det er Ulf Pilgaards sidste sæson i Cirkusrevyen og selvfølgelig slutter han af som majestæten på tronen. Foto: Henrik Petit
Rørende farvel til Hendes Majestæt Ulf Pilgaard i revsende og hylende morsom revy.

Sæson 2021 bliver et rørende farvel til Ulf Pilgaard i Cirkusrevyen. Skuespilleren takker af efter 40 sæsoner, og at dømme efter publikums reaktion til den tætpakkede premiere kan den folkekære skuespiller se frem til alenlange klapsalver, inden han kan få ét ord indført i sit sidste nummer som Hendes Majestæt Dronning Margrethe. I år iført en chik gul sommerkjole og i færd med at pakke en kuffert.

Det er et godt nummer uden at være det bedste i rækken af hans og tekstforfatter Carl-Erik Sørensens kærlige "majestætsfornærmelser", men karikaturen er som altid utroligt præcis, og det samme er timingen, så publikum, der jubler øredøvende højt, ikke mister en eneste pointe.

Corona-året har smittet af på de fleste af revyens numre - også majestætens - og Cirkusrevyen langer ud efter de mennesker, der har stået med ansvaret for vores liv, land og ikke mindst det  kulturliv, revyen selv er en del af.

Annonce

Mette Frederiksen - i øvrigt i en fremragende karikatur af Merete Mærkedahl, der både ser ud og lyder som statsministeren - får nogle holdningsbaserede tæsk pakket ind i den berømte glæde ved makrel, tre mandlige virologer skildres som nogle, der ligefrem længes efter katastrofer, Søren Brostrøm er forlæg for en sexet og sød påsætning af mundbind, mens Joy Mogensen får en meget personlig knytnæve for at have været usynlig.

Men der er også andre typer tæsk i luften. Niels Ellegaard, der i flere år "trak" de ikke-bedste numre i Cirkusrevyen, har fået nogle fremragende tekster at arbejde med i år og kvitterer med en stjernegod forløsning  - som i revyens bedste nummer som miljøminister Dan Jørgensen, "der har fået besværet at skulle lave om på vejret".  Hvordan skal stakkels Dan bede jyderne skære ned på kødet, "når de vil slås med møggreb for at bevare deres højreb".


Hvordan skal stakkels Dan bede jyderne skære ned på kødet, "når de vil slås med møggreb for at bevare deres højreb"

Uddrag af annmeldelsen


Niels Olsen spidder Frank Jensens tunge i ørerne med et nummer båret af sjofle fortalelser, mens det største øretæve-højdepunkt er Lisbet Dahl som Lars Løkke igen igen - denne gang med døvetolk i skikkelse af Henrik Lykkegaard, der udlægger, hvad det egentlig er, Løkke vil med sit politiske projekt og i den forbindelse også får gjort grin med diverse andre politikere.

Håbet er lysegrønt

Cirkusrevyen har i et par sæsoner været mere show end revy, og det er dejligt at opleve landets største igen føre sig frem med kant. Man kunne ønske sig lidt mere kritik af os - folket -  til gengæld får vi mulighed for at grine højt og længe af andre. Bortset fra et par kiksede indslag er Cirkusrevyen 2021 hylende morsom.

Som når Ellegaard - igen - åbner ballet som Thomas Helmig og får følge af resten af holdet, der giver den som Anne Linnet, Rasmus Seebach, Sanne Salomonsen med flere, der savner at komme ud at spille, og hvis sange Henrik Lykkegaard elegant har omskrevet, så de passer til coronasituationen. Når Niels Olsen og Merete Mærkedahl er det hjemmearbejdende ægtepar, der er ved at slå hinanden ihjel i en langt-ude-forstørrelse af en genkendelig virkelighed. Når Lykkegaard vil putte en vatpind i Ellegaards næse, når Ellegaard forsøger at kalde en hund til sig og lyder præcis så idiotisk, som mennesker, der taler med dyr og babyer, let kommer til at lyde osv. osv.

Så er der koncert. Foto: Henrik Petit

Selvfølgelig hylder revyen også sit fyrtårn - sin Ulf - i et kærligt og lidt kompliceret nummer, krydret med nostalgiske videoklip.

Men nu er det nye tider, som de medvirkende synger i sidste nummer - iklædt en grøn, håbefulde farve. Et skud optimisme fra dem til os og en elegant finale på en også visuelt flot og musikalsk revy med knald på dansenumrene, der leder tankerne hen på 1920'ernes dekadente Berlin.

Revysæson 2021

Avisen Danmark påtænker at anmelde følgende revyer i 2021 – afhængig af især corona-situationen.

Odense Sommerrevy 

Spiller til 14. juni.

Instruktør: Joy-Maria Frederiksen, skuespillerne: Vicky Berlin, Stig Rossen, Thomas Mørk, Mette Marckmann, Lars Arvad, Henrik Koefoed. Kapelmester: Morten Wedendahl.

5 stjerner: ”Der er noget ødselt over Odense Sommerrevy. God plads, god lyd, mange medvirkende, godt orkester, overdådige kostumer. Det er der for så vidt ikke noget nyt i, men i år er revyen samtidig både gakket, fræk, smågrov, musikalsk, aktuel og fynsk. Svært at forlange meget mere af en revy i Odense.”

Cirkusrevyen

Premiere 9. maj. Spiller til 28. august.

Instruktør: Lisbet Dahl. Skuespillerne: Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard, Merete Mærkedahl, Niels Olsen, Niels Ellegaard. Kapelmester: James Price.

Sønderborg Sommer Revy Show

Premiere 29. maj. Spiller til 24. juli.

Instruktør: Jeanne Boel. Skuespillerne: Carsten Svendsen, Jesper Lundgaard, Jeff Schjerlund, Lone Rødbroe, Jeanne Boel. Kapelmester: Thomas Pakula.

Kerteminderevyen:

Premiere 30. maj. Spiller til 10. juli.

Instruktør: Gordon Kennedy. Skuespillerne: Lonnie Kjer, Christine Astrid, Kim Hammelsvang, Farshad Kholghi. Kapelmester: Peter Bom.

Rottefælderevyen:

Premiere 3. juni. Spiller til 14. august.

Instruktør: Carsten Friis. Skuespillerne: Jan Schou, Joachim Knop, Rikke Hvidbjerg, Mikkel Schrøder. Kapelmester: Jens Krøyer.

Revyen i Helsingør:​

Premiere 3. juni. Spiller til 26. juni.

Instruktør: Mads M. Nielsen. Skuespillere: Simon Nøiers, Dan Schlosser, Sune Svanekier, Le Münster-Swendsen. Kapelmester: Catrine Frølund.

Esbjergrevyen

Premiere 25. august. Spiller til 10. september.

Skuespillerne: Trine Gadeberg, Jan Svarrer, Farshad Kholghi, Teit Samsø. Kapelmester: Peter Bom.

RandersRevyen.

Info endnu ikke på plads.

Set til premieren 9. maj

Lisbet Dahl som Lars Løkke Rasmussen, der fortæller om sit politiske projekt. Foto: Henrik Petit
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

We want it all... - Queen Machine fik Faaborg til at at rocke

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Fyn For abonnenter

Nogle bliver aldrig gældfri: Fynboer skylder milliarder - se gælden i din kommune her

OB

AaB straffede fynboerne på to hjørnespark: OB sendt hjem til dødbolds-træning

Annonce