Annonce
Nyborg

Cirkus går amok

Der er lagt op til masser af spas med blandt andet klovnen Guilo, når Cirkus Mascot går amok i Ørbæk, fredag 14. juni. Foto: Cirkus Mascot
Cirkus Mascot slår teltdugen op til forestillingen "Går Amok" i Ørbæk. Det sker fredag 14. juni på markedspladsen.

Ørbæk: Luftakrobatik, tempofyldt diabolo-spil, stort hundeshow, nuttede ponyer, talent-grisen Yrsa og hendes veninde Sille. Sjove geder og masser af spas med klovnen, Gulio.

Det er noget af det show, som Cirkus Mascot leverer i savsmuldet, når cirkus slår teltpløkkerne i jorden på markedspladsen ved Svendborgvej, 14. juni.

Årets forestilling har Cirkus Mascot valgt at kalde "Går Amok".

- Endnu en gang har vi lagt os i selen for at levere et brag af et show. Det er cirkusmagi, vi insisterer på, fremhæver cirkusdirektør Daniel Deleuran.

Dette års nye cirkusartister er to brødre, som cirkus har hentet fra Etiopien. Abebe og Dessta er et par dygtige unge gutter med charme, selvtillid og lækkert hår. Alligevel er de glade for at have en masse hatte på - på én gang.

- Vi tvivler ikke på, at håret vil rejse sig hos dig, som cirkusgæst, når den ene fra sine fødder kaster den anden rundt i serier af hæsblæsende saltomortaler, fortæller cirkusdirektøren.

Han er også i manegen, hvor han sammen med sin mor, cirkusdirektør Marianne Deleuran, viser dressur og tricks med blandt andet hunde, geder, vildsvin og ponyer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce