Annonce
Erhverv

Lokal mastodont går konkurs: Op mod 400 arbejdspladser er i fare

Barslund A/S kunne tidligere på året fremvise et underskud på 207 millioner kroner. Foto: Barslund
Advokat Henrik Steen Jensen oplyser, at det er arbejdet med motorvejen E4 mellem Helsingborg og Stockholm i Sverige, som har forårsaget konkursen.

ERHVERV: Den store anlægsvirksomhed Barslund A/S er gået konkurs. Det oplyser den på LinkedIn.

Her fremgår det, at beslutningen er taget med stort 'vemod', og at 'der arbejdes på højtryk for at finde en løsning således, at byggesager og medarbejdere kan fortsætte i et nyt regi'.

Indtil da vil al aktivitet på byggepladserne sættes på hold.

Annonce

Fortiden

Helsingør Dagblad bragte tidligere på året en artikel, hvor det fremgik, at Kvistgård-virksomheden med cirka 400 ansatte i Danmark og Sverige, kom ud af det seneste regnskabsår med et underskud på 207 millioner kroner.

- Tvisterne betyder, at vi har måttet nedskrive nogle krav, som vi har mod nogle kunder. Det mest frustrerende ved det her er, at det faktisk går rigtig godt i virksomheden. Vi har gode medarbejdere og en god kultur. Så det er udelukkende sager fra fortiden, der spiller negativt ind, sagde direktør Henrik Krabbe ved den lejlighed.

Annonce

Motorvejsprojekt

Dengang fortalte direktøren i øvrigt, at de kommende år ville stå i vækstens tegn. Det er virksomheden imidlertid ikke lykkedes med.

Kurator Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater står sammen med Christian Jul Madsen for at afvikle situationen omkring konkursen, som han kalder 'chokerende'.

Henrik Steen Jensen forklarer, at det er motorvejen E4 mellem Helsingborg og Stockholm i Sverige, som har været skyld i konkursen.

- I Barslund har man haft en forventning om, at det ville vende likviditetsmæssigt, så man ikke skulle sende 10 millioner kroner derop om måneden kontinuerligt, men det har desværre ikke været muligt. Man kunne se, at det ville fortsætte negativt henover de næste fire eller fem måneder, og til sidst har man simpelthen ikke haft flere penge i kassen, forklarer advokaten.

Henrik Steen Jensen og andre er nu i gang med at undersøge, hvordan og om Barslund A/S får mulighed for at fortsætte i nyt regi. Kuratoren fortæller, at de allerede er i dialog med flere, men at tiden arbejder imod dem.

- Hvis det ikke lykkedes inden for en uge, bliver det svært, for så kommer vi over månedsskiftet, og vi kan ikke betale lønnen. Jeg gør, hvad jeg kan for, at det lykkes. Jeg håber det, men jeg ved det ikke, siger Henrik Steen Jensen.

Annonce

'Forfærdelig'

Helsingør Kommunes konservative borgmester, Benedikte Kiær, kalder nyheden 'ganske forfærdelig'.

- Det er en virksomhed, som har rigtig mange medarbejdere, og som har gang i mange spændende projekter. Jeg hæfter mig ved, at der bliver knoklet for at finde en løsning, og det håber jeg i den grad, der bliver, fortæller den genvalgte borgmester.

Benedikte Kiær fortæller, at det betyder rigtig meget for Helsingør Kommune, at den har store virksomheder som Barslund A/S.

- Hvis det skulle gå helt galt, så kan jeg sige, at vi står klar i kommunens jobcenter for alle dem, som har brug for hjælp, men jeg håber ikke, vi når dertil, siger hun.

Det samme siger Dansk Folkepartis Marlene Harpsøe, som er formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

- Først og fremmest vil jeg bare sige, at jeg er enormt ked af at høre, at Barslund er gået konkurs, og at der er så mange mennesker, som bliver berørt af det, siger hun og fortsætter:

- Jeg håber, at der er tale om medarbejdere, som hurtigst muligt kan finde arbejde igen. Det håber jeg, fordi der lige præcis er mangel på nogle af de kompetencer, de har.

Marlene Harpsøe håber, at færrest muligt derfor vil få brug for jobcentret men forsikrer, at det er omstillingsparat, hvis det bliver nødvendigt.

Annonce

Farvel

På LinkedIn giver direktør Henrik Krabbe nu nogle sidste rosende ord til sine ansatte:

'I forbindelse med denne udmelding vil Henrik Krabbe gerne give alle medarbejdere i Barslund stor ros for deres enorme indsats. Barslund er en helt særlig virksomhed fyldt med hårdtarbejdende mennesker, der hver dag gør deres for at bidrage positivt til forretningen.'

Annonce
OB For abonnenter

Det bliver jul igen i OB, men der mangler stadig store hårde pakker, som får alle til at smile bredt over højtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

92-årige Marie vil gerne have tredje vaccine-stik: - Det er en jungle at finde ud af, hvordan man får hjælp

Nordfyn For abonnenter

Fra frisør til politiker på fuld tid: - Nogle spurgte, om det ikke var dumt

Assens

Bilister kører stadig igennem vej, der er lukket: - Bilen har nok fået nogle skrammer, fordi standeren er lagt helt ned

OB

Sportschef Michael Hemmingsen om det kommende transfervindue: Vi vil forstærke os på specifikke positioner

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Assens

Helnæs Kirke er ved at falde sammen og har været lukket i et år: Må holde gudstjeneste i forsamlingshuset

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Faaborg-Midtfyn

Palle Profet ramte plet: Sådan kunne han som den eneste forudse det nye byråd

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

OB

Bashkim Kadrii fik endnu engang ikke sendt bolden i kassen: - Det er lidt noget lort, men det må jeg arbejde på

Annonce