Annonce
Nordfyn

Cirka 15.000 tilskuere besøgte VM i Bogense

Søndag, hvor herrernes VM i cyklecross blev afviklet, var dagen med absolut flest tilskuere. Foto: Andreas Mikkel

Der vil anslået gå tre-fire måneder, før de økonomiske brikker for VM i cyklecross er faldet så meget på plads, at Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme kan fortælle, hvordan det samlede regnskab ser ud.

Bogense: Med kommunale skattekroner på spil har et af de store spørgsmål, der har kredset omkring afviklingen af VM i cyklecross, været, hvordan økonomien kommer til at hænge sammen?

Og det spørgsmål kommer der først svar på om tre-fire måneder, anslår Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme (NEET). Først på det tidspunkt vil de mange økonomiske brikker være faldet så meget på plads, at arrangørerne kan fortælle, hvad der kommer til at stå på bundlinjen.

- Det vil ikke give mening for mig at gisne om noget nu, som så måske ikke viser sig at holde, siger Per Olesen.

For øjeblikket er det samlede regnskab behæftet med en række ukendte faktorer. Der skal eksempelvis gøres op, hvad der er solgt på pladsen af ikke mindst mad og drikkevarer, og ligeledes mangler det endnu det totale overblik over antal solgte billetter.

- Der har været cirka 15.000 tilskuere på pladsen i løbet af weekenden, fortæller Per Olesen.

Annonce

Fakta

Det kostede cirka 12,4 millioner kroner at afvikle både en afdeling af World Cup i cyklecross (blev afviklet i november 2017 i Bogense, red.) og det netop overståede VM i cyklecross i Bogense.

NEET betaler: 1,1 million kroner (plus cirka en million kroner i arbejdskraft).

Sport Event Fyn: 1,8 million kroner og Sport Event Danmark: 3,6 mio. kroner.

Resten af pengene skal komme fra sponsorer, tilskuerindtægter, salg af mad og øl med mere.

Opfylder målet

Arrangørernes forventning var, at der mindst skulle komme 15.000-20.000. Der var flest søndag, hvor herrernes løb blev afgjort. Her var der mindst 10.000 betalende gæster, anslår Per Olesen.

Med til indtil videre at skabe lidt usikkerhed om de præcise tal er, at tilstrømningen søndag på et tidspunkt var så stor, at kontrollørerne i nogle tilfælde undlod at bruge tid på at scanne billetterne, men kun tjekkede dem manuelt.

Foruden de betalende gæster var der yderligere henved 1800 mennesker til stede på pladsen. Det være sig de mange frivillige og de mange hjælpere, der var tilknyttet de forskellige hold.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce