Annonce
Assens

Circle K-røvere udvises

Fyns Politi udsendte dette overvågningsbillede fra Circle K-tanken i Glamsbjerg, da de bad offentligheden om hjælp til at finde frem til røverne. Et tip gjorde, at politiet få dage efter kunne anholde både den 21-årige og den 23-årige, som onsdag blev dømt i Retten i Odense. Arkivfoto: Fyns Politi

En 21-årig og en 23-årig mand blev onsdag dømt for at røve Circle K-tanken på Odensevej i Glamsbjerg i juli i år.

Glamsbjerg: - Shoot him! Shoot him!

Sådan faldt ordene, da to mænd røvede Circle K-tanken på Odensevej i Glamsbjerg søndag 15. juli om morgenen, hvor de truede den unge, mandlige ekspedient med en kniv og en attrappistol.

En 23-årig og en 21-årig mand stod onsdag i Retten i Odense tiltalt for at have deltaget i røveriet. Den 23-årige mand var en af de to røvere, der var inde på tanken, mens den 21-årige førte flugtbilen.

Ordene kom fra den tredje røver, som onsdag ikke var tiltalt i retten.

- Jeg går lidt i panik, da han siger de ord, men efter anden gang indser jeg, at ham med pistolen ikke reagerer på det.

- Jeg tænker, at det har været et forsøg på at få en reaktion ud af mig, hvis nu der alligevel var kontanter at komme efter, sagde han i retten.

Den unge ekspedient var meget velformuleret og sad roligt i sin røde skovmandsskjorte under hele forklaringen. Den samme opfattelse havde dommer Jens Lind efterfølgende.

- Det har uden tvivl været en meget voldsom oplevelse, men det virker heldigvis til, at du er kommet godt ud af det, sagde retsformanden.

Annonce

- Jeg går lidt i panik, da han siger de ord, men efter anden gang indser jeg, at ham med pistolen ikke reagerer på det ..

Vidne fulgte efter røvere

Kort før middag satte en midaldrende mand sig i vidneskranken, og forklarede detaljeret, hvad han oplevede foran tanken 15. juli i år.

- Jeg kommer kørende af Fåborgvej, da jeg får øje på bilen, der holder 100 meter nede ad vejen. Jeg tænker, at det her, det er sgu mystisk, fordi der er to mænd, der kommer løbende fra tanken og hen til bilen.

- Jeg tænker derfor, at jeg gerne vil følge efter, fordi jeg ser, at de to mænd flår tørklæder af inde i bilen, og jeg tænker, at hele situationen ikke ser helt normal ud, forklarede manden.

Han besluttede derfor at følge efter den vinrøde Mitsubishi, men opgav kort efter.

- Jeg har ellers en ret hurtig bil, men jeg kunne ikke følge med. Da jeg når op på en fart på 80 km/t mellem de to rundkørsler, giver jeg op. For jeg vil ikke sætte livet på spil for det.

Tårer efter dom og udvisning

De to tiltalte havde vidt forskellige opfattelser af, hvad der var sket 15. juli i år.

Den 21-årige mand, der ventede i bilen under røveriet på Circle K, forklarede, at det var hans idé, at han, den 23-årige tiltalte og den tredje kunne begå et røveri for at skaffe penge.

- Det var ikke meningen, at nogen skulle dræbes eller komme til skade under røveriet, sagde den 21-årige ved hjælp af en arabisk tolk, og han fortalte, at han først efter røveriet fandt ud af, at de havde truet ekspedienten med at skyde ham.

Selv mente den 23-årige noget helt modsat. Han nægtede sig skyldig og forklarede, at de aldrig havde lavet et stop på tanken, og at de var kørt direkte hjem til Assens efter en bytur i Odense.

De to domsmænd og retsformanden var dog alle enige om, at både den 21-årige og den 23-årige deltog i røveriet.

Begge blev idømt 10 måneders fængsel samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud på seks år. Den 21-årige er oprindeligt fra Syrien, mens den 23-årige er statsløs palæstinenser.

Den 23-årige sad længe med ansigtet i hænderne og med tårer i øjnene efter domsafsigelsen, mens den 21-årig stirrede tomt ud i ingenting. Begge fik dog et smil på læben, da de fik at vide, at dommeren mente, at de kunne løslades fra den varetægtsfængsling, som de har siddet i siden juli, indtil der blevet taget stilling til, om de modtager eller anker dommen.

Dette kærede anklageren, og de dømte skal derfor sidde varetægtsfængslet, indtil landsretten træffer en afgørelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce