Annonce
Sydfyn

Cigarettyve på indbrud i spritbåd

Det tyske skib, der ligger på bedding i Ærøkøbing i disse dage, havde natten mellem mandag og tirsdag besøg af ubudne gæster, der stjal adskillige kartoner cigaretter. Foto: Peter Becher Damkjær

Ærøskøbing: Indbrud er ikke bare noget, der plager landfaste beboelser. Man kan heller ikke vide sig sikker, hvis man som båd sniger sig på land.

I hvert fald valgte ubudne gæster på et tidspunkt mellem kl. 18 mandag aften og kl. 8 tirsdag morgen at tiltvinge sig adgang til et tysk skib, der ligger på beddingen ved Ærøskøbing Værft.

Båden er et ældre, tysk passagerskib med plads til 250 passagerer, der til dagligt sejler i Flensborg Fjord, men som netop nu er til rustbankning i Ærøskøbing.

I følge politiets døgnrapport kom tyvene ind i skibet via landgangsbro op til skibsdækket. Her brækkede de ubudne gæster en dør til salonen op. Lokalbetjent Morten Aunsborg undersøgte gerningsstedet og optog rapport og kunne konstatere, at der var arbejdet hårdt på at få døren ind til salonen brækket op.

Hans vurdering er, at det er sket med noget vold, hvor man har fundet forskellige værktøjer og brækjern, som man har kunnet bruge til at komme ind med.

Efter tyvene er kommet ind, har man ved skibets kiosk brækket serveringslugen op og stjålet en større mængde cigaretter, mens man har ladet al den spiritus, der også var om bord på båden være. Morten Aunsborg anslår, at tyvene er sluppet bort med omkring 70-80 kartoner ubanderolerede cigaretter af forskellige mærker.

Morten Aunsborg vil meget gerne høre fra alle, der mener at have set noget i tidsrummet, hvor indbruddet er sket. Og også, hvis nogen får tilbudt billige, ubanderolerede cigaretter ude på øen, vil politiet meget gerne høre fra folk, også gerne anonymt, understreger Morten Aunsborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce