Annonce
Odense

Ciao Capri: Ejer af Capri giver letbanen skylden for lukning

Francesco Aversa kommer oprindeligt fra Sant'Agata tæt på Sorrento i Italien. Han boede med sin første kone i London i tre år, inden han flyttede til Odense. Foto: Mathias Banke

Siden 1979 har den italienske restaurant Capri ligget i Dronningensgade. Fra slutningen af februar er det slut. Ejeren Francesco Aversa mener, letbanebyggeriet bærer en del af skylden.

Odense: Det er slut med de store armbevægelser fra Francesco Aversa i Dronningensgade i Odense. Den italienske restaurant Capri drejer nøglen om i slutningen af februar.

Dermed forsvinder endnu en af byens ældste restauranter, som Målet i Jernbanegade gjorde det i december.

Francesco Aversa ville gerne fortsætte med at lave mad i Dronningensgade, men han føler ikke, at det kan blive ved.

- Vi er blevet lukket inde af letbanearbejdet, så folk har sværere ved komme hen til os. Det gør mig bekymret, og jeg er snart 66 år, så jeg vil helst ikke stresse for meget, forklarer Francesco Aversa med hans autentiske, italienske accent.

Capri har ligget i Dronningensgade siden 1979, og den har aldrig haft en anden ejer end Francesco Aversa. Da Fyens Stiftstidende besøgte restauranten fredag, var Francesco Aversa i gang med at forberede 45 portioner mad, der skal ud af huset. Det vil han fortsætte med, efter restauranten lukker.

Annonce
Det længe siden, at en ung Francesco Aversa åbnede Capri. Gennem tidens løb er et utal af kokke blevet udlært hos ham. Foto: Mathias Banke

Slutspurt

Selvom der er kommet færre gæster efter letbanebyggeriet begyndte, så har udmeldingen om lukningen ironisk nok gjort Francesco Aversa til en travl mand.

- I næste uge har vi indtil videre 400 gæster. Den sidste uge inden 24. februar, hvor vi lukker helt, har vi ikke ingredienser til den fulde menu. Det ville være spild af mad, så der vil jeg tilbyde en pizza og et glas vin til billige penge, siger han.

Francesco Aversa har solgt lokalerne til hans udlejer, LCK-Bolig. Ifølge Francesco Aversa skal lokalerne blive til nye lejligheder. Det har dog ikke været muligt at få det bekræftet af LCK-Bolig.

Francesco Aversa er meget glad for biler, og selv kørt ræs. Derfor står små modelbiler i glasmontre, når man træder indenfor på Capri. Foto: Mathias Banke
Den næsten 40 år gamle restaurant Capri drejer nøglen om. Foto: Mathias Banke
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce