Annonce
Nordfyn

Christian stod i kø: Lang ventetid på lyntest

Nordfyns Kommune er garanteret 308 lyntest om dagen, men i løbet af aprils første dage er det antal langt overgået. Alene anden påskedag fik flere end 1200 en vatpind i næsen. Foto: Morten Stricker
458 blev lyntestet i Søndersø Hallen tirsdag efter påske, og det gav lange ventetider. Nordfyns Kommune er dog kun garanteret 308 test om dagen.

Nordfyn: "Kan det virkelig passe, at det skal tage fire-fem timer at få en lyntest i Søndersø Hallen", spørger Christian Gøttsch Hansen, der tirsdag efter påske måtte vente flere timer for at nå frem til en poder, der kunne teste ham for coronasmitte.

Stabschef i Nordfyns Kommune Vicki Møberg Torp har også hørt om meget lange ventetider i Søndersø tirsdag, og hun har derfor spurgt Carelink, der står for lyntest i hele Region Syddanmark, om der har været særlige problemer tirsdag (6.4).

Carelink fortæller, at der var to podere i Søndersø fra morgenstunden, og endnu en kom til klokken 12. De tre blev klokken 15 afløst af fire podere, der fortsatte med at svinge vatpindene resten af dagen.

I alt blev 458 testet i Søndersø tirsdag, mens der var meget kortere ventetid i Langesø Hallen, hvor der i løbet af tirsdagen blev testet 400.

Det er Region Syddanmark, der gennem aftalen med Carelink og efter ønske fra kommunerne, beslutter, hvor mange der kan blive testet om dagen i de enkelte kommuner.


Selv om Nordfyns Kommune "kun" er garanteret 308 test om dagen, har langt flere nordfynboer i løbet af den seneste uge fået en vatpind drejet rundt i næsen. Det viser tal, som avisen har fået fra Nordfyns Kommune. Flest blev lyntestet mandag, anden påskedag, hvor poderne nået 1282 i Bogense Hallerne og i Otterup Idrætscenter.


Men selv om Nordfyns Kommune "kun" er garanteret 308 test om dagen, har langt flere nordfynboer i løbet af den seneste uge fået en vatpind drejet rundt i næsen. Det viser tal, som avisen har fået fra Nordfyns Kommune. Flest blev lyntestet mandag, anden påskedag, hvor poderne nået 1282 i Bogense Hallerne og i Otterup Idrætscenter.

Lyntest på Nordfyn

Nordfyns Kommune er garanteret 308 lyntest om dagen gennem aftalen mellem Region Syddanmark og Carelink, men det tal blev langt overgået i den første uge af april:

1. april: 623 testede.

2. april: 596 testede.

3. april: 650 testede.

4. april: 929 testede.

5. april: 1282 testede.

6. april: 904 testede.

- Vi er rigtig glade for, at vi får flere test, end vi er garanteret, for det er jo hele forudsætningen for den nationale plan for genåbning, siger Vicki Møberg Torp.

Hun har torsdag (8.4) skrevet til regionen, at der er massive udfordringer med testkapaciteten især i Søndersø, og at kommunen derfor gerne vil have udvidet antallet af testdage i byen.

Problemerne med lange ventetider er tilsyneladende størst i Søndersø, men det betyder ikke, at der ikke også kan være ventetid på at få en lyntest i Otterup, Bogense og Morud.

- Men vi kan ikke forvente andet, når så mange skal testes, siger stabschefen.

I Region Syddanmark er kapaciteten for lyntest lige nu på 58.500 test om dagen, og de bliver brugt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce