Annonce
Assens

Mange bud på Christian Eriksens fodboldtrøje: Vissenbjerg giver en stor pose penge til Knæk Cancer

Der var masser af præmier på højkant ved auktionen, som blev sendt live via Vissenbjerg Knæk Cancers facebookside. Henrik Kirk havde i dagens anledning iklædt sig et superhelte-jakkesæt. Foto: Stine Ploug Christiansen
Hele Vissenbjerg var sat i sving, da der lørdag blev afholdt et stort Knæk Cancer-event i byen, som mødte bred opbakning fra både butikker og handlende. Manden bag arrangementet, Henrik Kirk, præsenterede om aftenen direkte på TV2, hvor mange penge anstrengelserne havde båret med sig.

Vissenbjerg: 130.000 kroner til Knæk Cancer.

Det var det indsamlede beløb, som den lokale ildsjæl Henrik Kirk lørdag aften kunne præsentere på direkte fjernsyn, til det store Knæk Cancer-show på TV2.

I hele uge 43 har der på den landsdækkende tv-kanal været fokus på kræft og bekæmpelsen af samme sygdom, men gennem næsten et år har den lokale ildsjæl fra Vissenbjerg arbejdet på at få stablet det store Knæk Cancer-arrangement på benene, som løb af stablen lørdag.

Annonce

- Da jeg så showet sidste år tænkte jeg, at det kunne jeg gøre bedre. Så jeg ringede til Hanne fra forsamlingshuset og sagde, at jeg gerne ville booke det til lørdag i uge 43, fordi jeg ville lave en gourmetaften. Det var starten, men jeg ville gerne kalde det Vissenbjerg Knæk Cancer med arrangementer i hele byen, så jeg ringede rundt til de forskellige forretninger, som også meget gerne ville være med, fortæller Henrik Kirk.

Lokal opbakning

Gennem et år er omfanget af Knæk Cancer-arrangementet i Vissenbjerg vokset, og ud over at deltage i en gourmetmiddag, kunne man også byde sig til en fodboldtrøje fra landsholdsspilleren Christian Eriksen, og andre store præmier fra lokale sponsorer ved en stor auktion samt deltage i et Knæk Cancer-løb, hvor man donerede 30 kroner for hver omgang, man løb.


Da jeg så showet sidste år tænkte jeg, at det kunne jeg gøre bedre. Så jeg ringede Hanne fra forsamlingshuset og sagde, at jeg gerne ville booke det til lørdag i uge 43, fordi jeg ville lave en gourmetaften. Det var starten, men jeg ville gerne kalde det Vissenbjerg Knæk Cancer med arrangementer i hele byen, så jeg ringede rundt til de forskellige forretninger, som også meget gerne ville være med

Henrik Kirk


- Altså bare på gourmetaftenen har Spar-købmanden sagt, at han gerne vil sponsorere alle produkterne, og forsamlingshuset (Bethesda Vissenbjerg Samlingshus, red.)  stiller lokaler og mandskab gratis til rådighed. Det sætter jeg bare kæmpe pris på, at de gerne vil være med til, fortæller Henrik Kirk.

Mathias Olsson, en af røverne fra Vissenbjerg Røverfest, havde taget sin nevø Bertram Olsson med til Knæk Cancer i Vissenbjerg for at samle penge sammen. - Vi er ude og lave ballade, fortalte de. Foto: Stine Ploug Christiansen

Opbakningen til selve arrangementet var heller ikke til at tage fejl af. Borgmester Søren Steen Andersen (V) var mødt op for at skyde velgørenhedsløbene i gang, og auktionen, som blev sendt direkte på Vissenbjerg Knæk Cancers hjemmeside, modtog masser af bud fra støttelystne vissenbjerggensere.

Annonce

Rift om fodboldtrøje

Især Christian Eriksens landsholdstrøje var der rift om. Trøjen, som var doneret af Vissenbjerg Bageri, blev bortauktioneret for 3100 kroner efter en længere budrunde.

Hos Vissenbjerg Bageri støttede de også op om det gode formål, og havde blandt andet et særligt Knæk Cancer-brød, hvor nogle af pengene fra de solgte brød gik til Knæk Cancer indsamlingen. Bagermester Michael Jensen til venstre. Foto: Stine Ploug Christiansen

- Det er et godt formål, og jo flere penge vi kan skrabe sammen jo bedre. I dag har vi et Knæk Cancer-brød, hvor vi donerer 10 kroner for hvert solgte brød til Knæk Cancer, fortalte bagermester og indehaver af Vissenbjerg Bageri, Michael Jensen, som forklarede, at der bag på Christian Eriksens fodboldtrøje var skrevet en særlig hilsen til bageriet.

- Der er skrevet noget i retning af at "I laver de bedste kanelsnegle".

Med økonomiske bidrag fra både virksomheder og private nåede Knæk Cancer-indsamlingen i Vissenbjerg op på et beløb, der oversteg Henrik Kirks forventninger med mange tusinde kroner.

- Da jeg startede, havde jeg et mål om at samle 25.000 kroner ind. Men så blev det jo til, at vi skulle igennem til liveudsendelsen, og vi kunne jo ikke have, at vi ikke havde samlet mere ind, så mit mål var 50.000, men jeg drømte om at samle 100.000 kroner ind til Knæk Cancer, fortalte Henrik Kirk, som forståeligt nok også var mere end tilfreds med resultatet af indsamlingen.

-  Jeg er bare glad. Rigtig glad over, at det kan lade sig gøre i lille Vissenbjerg, og jeg er meget taknemmelig for folks opbakning. Det er helt vildt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Assens

Carelink-direktør beklager, efter Karina stillede sig frem med kritik af teststed: - Jeg er dybt ked af det - vi skal ikke lyve

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce