Annonce
Sydfyn

Christel og Tommy lå og så film, da bilist bragede gennem husmur: - Pludselig sagde det bare ”bang”

Christel Kolling Navne og Tommy Bech vågnede op ved et brag, da der var kørt en bil ind i den ejendom, de bor i i Vestergade 54. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Huset begyndte at ryste, da bilist kørte ind i husmuren foran Vestergade 54, fortæller Christel Kolling Navne og Tommy Bech, der oplevede uheldet på tæt hold.
Annonce

Svendborg: Det er dagen derpå. Christel Kolling Navne og Tommy Bech står og kigger på hullet i muren foran deres lejlighed i Vestergade 54, hvor en bilist i en grå Volkswagen bragede gennem muren natten til torsdag.

I gaden flyder det med små, hvide flamingokugler fra isoleringen i hullet. Og på grund af fare for nedstyrtning er håndværkere i gang med at vælte muren. Derfor bliver bunken af murbrokker foran hullet større og større.

For Christel Kolling Navne og Tommy Bech er adrenalinen fra det voldsomme chok heldigvis blevet mindre, siden uheldet skete.

- Tommy og jeg lå inde i soveværelset og så film, og lige pludselig sagde det bare ”bang” af en anden verden, siger Christel Kolling Navne, der kunne mærke, hvordan huset begyndte at ryste.

- Tommy skyndte sig ud i boxershorts, hvor han så, at det var en bil, der var kørt ind i muren, siger hun.

Sådan ser det ud foran huset i Vestergade 54 torsdag, efter en bilist bragede gennem muren. Foto: Hans-Henrik Dyssel

Tommy Bech nåede at se føreren af bilen, der var ved at stikke af rundt om hjørnet.

Det lykkedes senere politiet at få fat i ejeren af bilen, forklarer Christian Billesø politikommissær i Fyns Politi.


Jeg har da været utryg ved den sindssyge vanvidskørsel der foregår. Det er næsten hver aften, at bilerne kører for stærkt ned igennem hele Vestergade. Man kan nærmest høre, hvordan de træder speederen i stykker.

Christel Kolling Navne


- Vi får faktisk fat i to personer, som bliver skønnet påvirket, siger Christian Billesø.

Der er ifølge Fyns Politi tale om to unge mænd på 27 og 28 år, som begge blev anholdt og har fået taget blodprøver. Foreløbigt er de begge sigtet for spirituskørsel uden personskade.

Annonce

Træt af trafikken

Christel Kolling Navne har aldrig været desideret bange ved at bo i hjørnehuset i Vestergade. Ikke desto mindre har trafikken i gaden ofte gjort hende nervøs.

- Jeg har da været utryg ved den sindssyge vanvidskørsel der foregår. Det er næsten hver aften, at bilerne kører for stærkt ned igennem hele Vestergade. Man kan nærmest høre, hvordan de træder speederen i stykker, siger hun.

Den problematik kender genbo Asger Navne Sørensen fra cykelforretningen Onbike på hjørnet overfor. Han oplever også, at folk kører for stærkt. Dog har han aldrig været nervøs for sin butiksfacade.

- Nej, det har jeg ikke tænkt på. Men det gør jeg da nu, siger Asger Navne Sørensen, mens han står og kigger på hullet i muren.

Annonce

Erstatningskrav mod bilejeren

Det er byrådsmedlem og politimand Birger Jensen, der ejer udlejningsejendommen Vestergade 54, hvor der bor fem personer til leje.

Natten til torsdag kørte en bilist ind i muren i Vestergade 54 i Svendborg. Torsdag fomiddag fik murere i gang med at rive muren ned på grund af nedstyrtningsfare. Foto: Anna Stærbo

Birger Jensen har planer om at reetablere muren hurtigst muligt, og det bliver ikke for egen lomme, fortæller han.

- Det er klart, at jeg har et erstatningskrav mod bilejeren eller bilens forsikringsselskab, siger Birger Jensen.

Eftersom bilen har ramt fjernvarmeanlægget, måtte lejerne i huset klare sig uden varmt vand efter uheldet. Da avisens udsendte var på stedet, kunne forsyningsselskabet dog fortælle, at fjernvarmen skulle være fikset i løbet af nogle timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce