Annonce
Faaborg-Midtfyn

Chokmelding: Expert lukker ned i Ringe

Efter 25 år i Expert i Ringe - de siste 12 år som ejer - lakker det nu mod enden for Lars Sjøholm, der har besluttet at lukke sin forretning. Arkivfoto: Kurt Rasmussen

Vigende omsætning er årsag, at indehaveren af Expert i Ringe, Lars Sjøholm, lukker sin butik ned. Det sker med udgangen af august.

Ringe: Torsdag den 2. august har udviklet sig til en noget trist dag for handelslivet i Ringe.

Her kom det frem, at slagterforretningen i Jernbanegade ikke åbner igen efter sommerferielukningen, og det er ikke den eneste butik, som nu forsvinder fra bybilledet.

Det samme gør Expert i Algade, oplyser indehaveren af elektronikforretningen, 49-årige Lars Sjøholm.

- 31. august bliver sidste åbningsdag. Der bliver tale om en planlagt lukning, lyder det fra Lars Sjøholm, der tilføjer, at lukningen faktisk har været planlagt i flere måneder.

- Det er på grund af vigende omsætning, og jeg ser ikke rigtig nogen grund til at fortsætte med den indtjening, der er. Det er en svær branche at tjene penge i, og vi kan se rundt omkring, at jeg ikke er den eneste. Tager vi vores kæde, så er der ikke mange tilbage, forklarer den 49-årige, der har været i Expert i Ringe i 25 år.

Annonce

Det er på grund af vigende omsætning, og jeg ser ikke rigtig nogen grund til at fortsætte med den indtjening, der er. Det er en svær branche at tjene penge i, og vi kan se rundt omkring, at jeg ikke er den eneste. Tager vi vores kæde, så er der ikke mange tilbage

Lars Sjøholm, indehaver af Expert i Ringe
Vigende omsætning er årsagen til, at Expert i Ringe må lukke. Arkivfoto: Daniel Kofoed

Sælger med tab

I starten af 2007 overtog han forretningen efter Jørgen Lund-Kristensen.

- De første seks-syv år var rigtig gode, men tendensen har vi kunne se over en årrække, og vi har forsøgt at tilpasse os. Men jeg føler, at vi er nået til et punkt, hvor vi ikke kan gøre det mere, siger Lars Sjøholm.

- For så vil vi kun være tre på gulvet, og så bliver servicen derefter. Det bliver mere som i et supermarked, og det ønsker jeg ikke. Vores argument for at være her er jo servicen, og at folk kan komme ind og få hjælp, understreger Lars Sjøholm.

Han peger på flere årsager til den vigende omsætning i forretningen.

- Det er en kombination af mange ting, og nethandel har også sin del af skylden. Men i dag er vores varer tilgængelige på mange platforme. Man kan købe et ladekabel til en telefon i brugsen, og skal du bruge et antennekabel, køber du det i Jem&Fix, forklarer Lars Sjøholm.

Han peger i samme forbindelse på de store spillere på elektronikmarkedet - Power og Elgiganten.

- Når de annoncerer varer, så er det med tab. Det siger jeg ikke for at være smart, for der bliver solgt varer med tab for at få handlen og få markedsandele, og det vil jeg ikke blive ved med at være en del af. Vi er her for at servicere vores kunder, men vi er her også for at tjene til vores løn, bemærker Lars Sjøholm.

Uvis fremtid

Han understreger, at forretningen har været begunstiget af mange loyale kunder gennem årene.

- Det er nok også det, der er tungt for hjertet. Lysten til produkterne og til vores kunder er her stadig, men det bliver overdøvet af, at vi skal tage penge med på arbejde, siger den 49-årige.

Hvad fremtiden bringer efter den 31. august, ved han endnu ikke.

- Jeg har ingen idé om, hvad jeg skal lave. Selv om lukkedagen her bliver den 31. august, så vil jeg ikke være ude af det foreløbig. Der er en masse ting, der skal afsluttes, siger Lars Sjøholm, der nu gør klar til ophørsudsalg i forretningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce