Annonce
Odense

Chok over milliongæld: Friplejehjemsbeboer frygter konkurs

Annie Hansen frygter for fremtiden på Friplejehjem Munke Mose, men er tryg ved, at gode kræfter nu forsøger at redde økonomien og plejehjemmet fra konkurs. Foto: Kim Rune Jessen
At gælden er så voldsom som 80 mio. kroner, ryster beboer på Friplejehjem Munke Mose, Annie Hansen. Hun håber, den tidligere bestyrelse kan drages til ansvar.
Annonce

Odense: Annie Hansen, beboer på Friplejehjem Munke Mose, er efter onsdagens orienteringsmøde rystet over, hvor dyb plejehjemmets økonomiske krise er.

På mødet fik de 50 beboere og omkring 45 ansatte en orientering om, at friplejehjemmets ledelse i samråd med de største kreditorer onsdag i Skifteretten havde begæret en såkaldt rekonstruktion, der er skridtet inden en egentlig konkurs.

Advokat Henrik Selchau Poulsen, der af Skifteretten er udnævnt til såkaldt rekonstruktør, skal nu sammen med de involverede parter forsøge at finde en måde, friplejehjemmet kan leve videre på.

Advokaten kunne ved mødet fortælle, at gælden, som lige nu tynger friplejehjemmets økonomi, beløber sig til over 80 millioner kroner.

- Og det var ret chokerende at høre. Jeg var godt klar over, der var rod i økonomien, men at beløbet er så stort, overrasker mig, siger Annie Hansen.

- Nu håber jeg, at de gode folk, der nu arbejder med sagen, kan redde plejehjemmet.

Balladen om Friplejehjem Munke Mose

Det økonomiske morads, som Friplejehjem Munke Mose befinder sig i, indskriver sig i rækken af problemer, der har ramt friplejehjemmet.

Alvorligst er en række påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som friplejehjemmet fik i slutningen af august. Her peger man på rod i medicinhåndteringen, mangel på dokumentation og sygeplejefaglige vurderinger af beboernes helbred.

I juli blev hele den tidligere bestyrelse på friplejehjemmet afsat ved et mistillidsvotum på et repræsentantskabsmøde. Samtidig blev lederen samt en betroet medarbejder fyret.

Afsættelsen af den gamle ledelse kom efter længere tids uro, hvor den tidligere bestyrelse og ledelse blandt andet havde stævnet en beboer, fordi hun nægtede at betale over 6000 kroner for en blind alarm. Der kørte også fagforeningssager om manglende lønudbetalinger og sager i Huslejenævnet for uretmæssig forhøjelse af lejen.

Friplejehjem Munke Mose har også været meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø under den tidligere ledelse. Sidstnævnte sag er endnu ikke afgjort.


Annonce

Bestyrelsen drages til ansvar

Annie Hansen har en mistanke om, at meget af det økonomiske uføre skyldes den tidligere bestyrelses dispositioner, og hun håber, at blandt andet den tidligere formand for bestyrelsen, Peter Ingwersen, i sådan en situation kan drages til ansvar.

- Jeg kan blive meget vred ved tanken om, at det måske ikke kan lade sig gøre at stille nogen til regnskab. Man bør da kunne stiles ansvar for de ting, man sætter i værk, lyder det fra Annie Nielsen.

Annonce

Renovering blev dyr

Den store gæld på Friplejehjem Munke Mose er opbygget under den tidligere bestyrelse, der blev afsat ved et mistillidsvotum i juli.

I april 2019 åbnede Friplejehjem Munke Mose som friplejehjem i helt nyrenoverede lokaler, og det er blandt andet gælden fra renoveringen, der i dag tynger plejehjemmets økonomi.


Jeg var godt klar over, der var rod i økonomien, men at beløbet er så stort, overrasker mig.

Annie Hansen, beboer på Friplejehjem Munke Mose


Den tidligere formand for bestyrelsen, Peter Ingwersen har ikke ønsket at kommentere sagen til avisen, og heller ikke de tidligere bestyrelsesmedlemmer Gert Frydenlund eller Inge Sørensen vil udtale sig i sagen.

Det har ikke været muligt at få kontakt med Merete Helgens, der også var medlem af den tidligere bestyrelse på friplejehjemmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce