Annonce
Sport

Chok: Middelfart henter Superliga-profil

Jesper Lange i typisk aggressiv aktion for AGF - i hvid trøje - mod Brøndby for nogle sæsoner siden. Langes pågående stil kan nemt blive en vigtig faktor for Middelfart i forårets kamp for at rykke op i 1. division, og angriberen er på vej til den vestfynske klub, rygtes det over for Sport Fyn. Foto: Axel Schütt

Den tidligere OB- Esbjerg- og AGF-angriber Jesper Lange er formentlig den angriber, som Middelfart henter før det forår, hvor klubben går efter oprykning til 1. division, rygtes det over for Sport Fyn.

Fodbold: Middelfart Boldklub har som bekendt visse ambitioner, og klubben ligger i en lovende position i 2 division - før forårets oprykningskapløb.

Og nu sætter Middelfart endnu mere vægt bag ambitioner og henter en tidligere Superliga-profil som forstærkning, melder rygter - og fugle på taget - til Sport Fyns udsendte og kuldskære bastioner.

Det handler om en fynbo, der har spillet cirka 200 Superliga-kampe.

Jesper Lange, der fik sine første seniorkampe i OB, brød siden igennem i Esbjerg og AGF, hvor han ofte profilerede sig med den aggressive, direkte og målsøgende stil, er givet manden, som Middelfart henter.

Lange var senest i efteråret registreret i Ringkøbing, der er en fornuftig og godt trænede klub i 2. division, men nu vælger Lange åbenbart at skifte til Middelfart, der åbenbart kan skærpe truppen, fordi klubben råder over et pænt budget og kan tilbyde kontrakter.

Jesper Lange hører til de spillere, der ikke er bange for duellernes bidske virkninger, og dermed kan han blive en vigtig ekstra faktor i Middelfarts angreb, der i målræven Søren Andreasen, og i den mere tekniske og skudstærke anfører Casper Johansen har nogle mere typiske offensive.

Så hvis Jesper Lange her efter nytår kan bringe sig nær topformen, kan man nemt forestille sig, at den nu 33-årige angriber kan blive en gevinst for Middelfart - for så længe Lange kan løbe, vil han givet prøve at udfordre modstanderen maksimalt.

Middelfart boldklub er i gang med træningen efter nytår og vandt i weekenden en testkamp mod Næsby med 5-0.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce