Annonce
GOG

Chok i GOG: Emil Lærke ude i et halvt år

GOG Håndbolds Emil Lærke mod Aalborg Håndbolds Henrik Møllgaard. Den slags kampe må GOG'eren vente et halvt års tid med. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Mandag sprængte GOG's venstre back sin akillessene under træning og tror ikke, at han bliver klar før i februar

Håndbold: GOG og håndbold-Fyn er i chok.

I torsdags påbegyndte liga-truppen træningen, men mandag aften var uheldet ude for GOG's 21-årige venstre back Emil Lærke, der i et rent soluheld under træningen i Gudme sprængte sin akillessene i højre ben.

- Jeg var nået ned til omkring egen tremeter i spillet til to mål, da det føltes som om, at jeg blev sparket i læggen. Jeg prøvede at komme op at stå, men det kunne jeg overhovedet ikke. Så vidste jeg jo godt, hvad der var sket. Jeg har en ven, der har prøvet at sprænge akillessenen to gange, siger en ærgerlig Emil Lærke til Sport Fyn.

Annonce

Efter træningen blev Emil Lærke kørt til skadestuen på OUH af sin holdkammerat Frederik Bo Andersen, der genoptræner sit knæ efter en korsbåndsskade.

-Skanningen viste, at akillessenen var bristet i toppen af min læg, og det giver bedre mulighed for at komme hurtigere tilbage. Det er lige nu svært at sætte tidshorisont på, men jeg håber på fire-seks måneder, så jeg kan være klar til kamp igen i februar. Havde senen bristet længere nede, kunne det have taget længere tid, så det er jeg glad for mit i min store skuffelse, siger Emil Lærke.

Var nyt førstevalg

Emil Lærke har kontrakt med GOG til sommeren 2022 og var udset til at blive førstevalget i den kommende sæson, fordi Lasse Møller er taget til Flensburg-Handewitt.

- Jeg ville pokkers gerne have været derude på gulvet sammen med drengene og hjælpe og spille, og nu skal jeg mentalt indstille mig på at "overleve" genoptræningen, sagde Emil Lærke, der ikke kan huske alt, hvad lægerne sagde, fordi han var dybt rystet over sin skæbne.


- Det betyder også alt for min videre karriere, at skaden skete i højre ben, fordi min afsætsfod er på mit venstre ven.

Emil Lærke


- Jeg har fået en skinne på, hvor vinklen skal reguleres fire gange, inde jeg forhåbentlig om fire uger kan komme ned på flad fod. Om en uge skal jeg skannes igen for at se, om senen er begyndt at vokse sammen igen. Er den det, kan jeg undgå en operation, siger Emil Lærke, der også trøster sig med, at han lige efter uheldet kunne bevæge foden og tæerne, hvad man normalt ikke kan, hvis senen brister længere nede.

- Det betyder også alt for min videre karriere, at skaden skete i højre ben, fordi min afsætsfod er på mit venstre ven. Det er dejligt, når det nu skal være, sagde en trods alt optimistisk GOG-profil.

Emil Lærke skulle have deltaget i GOG's første træningskamp om ti dage i Gudme mod Århus og er altså heller ikke til disposition resten af første halvsæson, der starter i ligaen med hjemmekampen den 4. september mod Lemvig.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce