Annonce
Odense

Chok i Fjordager: Kendt slagterbutik lukket

Skiltet er det triste syn, der tirsdag møder Fjordagerslagterens kunder. Foto: Helge Rasmussen

En af Odenses bedst kendte slagtere - Fjordagerslagteren - er lukket. Årsagen er "manglende omsætning", står der på et skilt i vinduet.

Tirsdag er der dyb forundring i Odense-forstaden Fjordager/Seden, for en af områdets bedst kendte butikker synes pludselig at være lukket.

Det drejer sig om Fjordagerslagteren, som i årevis har været en af de bedst kendte slagterbutikker i og omkring Odense.

Døren til slagterforretningen er låst og i vinduet hænger en seddel med påskriften "Fjordagerslagteren er lukket dags dato grundet manglende omsætning".

Tony Hamilton, der er formand for den lokale idrætsforening Fjordager IF, er overrumplet og overrasket, da avisen overbringer ham nyheden.

- Jeg har ikke hørt på de lokale jungletrommer, at det skulle gå ham dårligt. Det har jeg ikke haft noget indtryk af. Det må være kommet pludseligt, siger han.

Du lyder næsten chokeret?

- Ja, det er jeg også.

Annonce

Vil blive savnet

Fjordagerslagteren blev i 2015 overtaget af en ny ejer, Dennis Nielsen, som købte forretningen fra sin tidligere mester Dennis Karlsen.

Fyens Stiftstidende har på flere telefonnumre forsøgt at træffe Dennis Nielsen for en kommentar, men det er ikke lykkedes. Ringer man direkte til slagterbutikken, lyder beskeden:

"Hej, du har ringet til Fjordagerslagteren. Vi må desværre meddele, at vi har lukket butikken ned på grund af manglende omsætning. Jeg beklager rigtig meget, og vi henviser til vores kollegaer rundt omkring i Odense".

Tony Hamilton siger, han er "meget ked af at høre, at butikken er lukket".

- For det første er slagterbutikken en institution i vores lokalområde, og for det andet er det en god og nær samarbejdspartner og sponsor for Fjordager Idrætsforening, siger han og tilføjer:

- Den har været kendt som en rigtig håndværksslagter med gode kvalitetsvarer. Mit indtryk er, at der har været god opbakning i lokalområdet, men det har jo så åbenbart ikke været nok.

Rammer sommerrevy

Med den pludselige lukning af Fjordagerslagteren er der kunder, som havde bestilt mad, som nu må ud og se sig om efter en ny leverandør. En af dem er Odense Sommerrevy, der havde satset på at få leveret mad fra Fjordagerslagteren til sommerens arrangementer.

- Vi fik besked i går (mandag, red.), oplyser revychef Lars Arvad.

Han tilføjer, at revyen allerede har fundet en anden leverandør, Møllekroen, som kan træde til.

- Vores kunder vil ikke mærke noget, og menuen bliver stadig den samme, siger Lars Arvad.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce