Jeg havde engang en bog, der handlede om dip og saucer. Jeg er fuldstændig overbevist om, at min mand smed den ud ved en fejl, dengang vi var kærester. Hvis du har fulgt mig her i magasinet, så ved du nok, at jeg ikke er særlig stærk i saucer. Men dip, salsa, pesto og lignende - det har jeg styr på.
I juni skal vi jo grille, og så skal vi på bedste danskervis have noget at dyppe i. Derfor handler junis madskole om dip.
Vi lægger ud med en skøn en, som minder lidt om en pesto. Den har en fantastisk smag og er ikke mindst utrolig nem at lave.
Det kan være, at du har en have eller altan, hvor du har de krydderurter, vi skal bruge. Ellers kan de købes i alle supermarkeder.
200 g persille
100 g koriander
50 g oregano
1 grøn chili
3 fed hvidløg
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
1 dl olivenolie
Grovhak persille og koriander samt oregano.
Tilsæt chili og hvidløg i en blender sammen med krydderurterne og blend.
Smag til med eddike, salt, peber og olivenolie.