Annonce
Debat

Chikane: Friluftsbad og forældreansvar

Annonce

For nylig kunne vi i medierne læse om bøller, som skaber utryghed i friluftsbadet. Der er tale om unge mellem 12-15 år med anden etnisk baggrund, og det formodes, at de kommer fra Vollsmose.

Deres opførsel har været yderst grov overfor gæsterne, personalet og en gruppe forældre.

Disse unge mennesker skal naturligvis have en ordentlig opsang af ordensmagten, når de findes. Men det helt store ansvar ligger i sidste ende hos forældrene. Dette kan på ingen måder være til debat. Børn i den alder, som endnu ikke har lært ganske almindeligt høflighed og respekt, er tegn på manglende opdragelse hjemmefra.

Jeg synes ikke, vi skal bruge skatteborgernes penge på ekstra ressourcer til at kontrollere friluftsbadet, som er en kulturaktivitet for alle, uanset alder, køn eller etnicitet.

Her må de gode borgere i Vollsmose vise et medansvar. Der må sidde nogle forældre, som ønsker at bidrage med en forældrepatrulje på skifteholdsbasis. Disse forældrepatruljer kan hurtigt genkende de lokale børn og tage direkte kontakt til forældrene.

Det er nemlig således, at mange børn af anden etnisk herkomst pr. automatik har mere autoritetstro/ respekt for deres "egne" ældre. Det lyder absurd, men blot en kendsgerning fra flere års erfaring.

Jeg vil stærkt opfordre lokale forældre, brødre eller onkler til at tage tyren ved hornene og samle en gruppe forældre for at holde vagt i friluftsbadet. Dette er en god anledning til at vise medansvar og vil sende et godt signal til det øvrige samfund. Vi taler jo så ofte om alle de gode folk fra området, og nu er chancen der for at gøre mange fordomme til skamme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce