Annonce
Kultur

Chief 1 skal synge for 250 biler: - Det er en skide god idé

Jakob Andersen (øverst tv), Morten Neldeberg (øverst th), Martin Tornø (nederst th) og Jan Sørensen (nederst tv) står bag drive-in koncerten i Jordløse, der har booket musikproducer og sanger Chief 1. Koncerten opleves fra bilen gennem en valgt FM-kanal på radioen, mens Chief 1 optræder på en scene foran boldbanen, hvor bilerne skal holde. Foto: Amalie Hermansen
Fire mænd fra Jordløse og omegn har sat sig et mål om at holde Fyns bedste drive-in koncert. Derfor indtager sanger og musikproducer Chief 1 boldbanen ved Jordløse Friskole den 13. juni. Men at få sådan et arrangement på benene har været noget af en udfordring.

Jordløse: I disse corona-tider kan man sige, at der er mange, der har mistet melodien. Alle spillesteder er lukket ned, og danskerne har ikke kunnet gå til koncert i flere måneder.

Men det skal snart være slut for beboerne i Jordløse og omegn, mener de fire kammerater Jan Sørensen, Jordløse, Jakob Andersen, Søbo Løkker, Morten Neldeberg, Strandby, og Martin Tornø, Gummerup.

De har den seneste måned arbejdet hårdt for at stable en drive-in koncert på benene. Og det ser ud til, at den mission nok skal lykkes. 80'er-idolet og musikproducer Chief 1, med det borgerlige navn Lars Pedersen, spiller i hvert fald på boldbanen ved Jordløse Friskole lørdag 13. juni klokken 19.

Det hårde arbejde udspringer af en idé, som Jakob Andersen og Martin Tornø fik for en måned siden.

- Det udsprang af, at vi talte om at lave en koncert. Og når vi to starter noget op, så bliver det pludselig stort og kan hurtigt eskalere. Og så havnede vi her, fortæller Jakob Andersen, der sammen med Martin Tornø blandt andet har stået bag Danmarksmesterskabet i traktortrækning i Tusindårsskoven i Odense, hvor flere tusinde deltog i arrangementet.

Derfra var det meget naturligt, at både Jan Sørensen og Morten Neldeberg kom med i planlægningen, da de fire kammerater før blandt andet har stået bag Hosefest, som i mange år var byens fest i Jordløse.

- Det er en skide god idé, der også er kommet i kraft af, at der ikke er sket noget i Jordløse i år, og at der ikke kommer til at ske noget. Der er ikke nogen, der længere arrangerer Bakkefestival. Så der er brug for noget nyt, siger Jan Sørensen.

- Men er I ikke lidt for sent ude? Koncerter har jo været aflyst i lang tid, og nogle vil måske mene, at I skulle have lavet en drive-in koncert tidligere i forløbet?

- Vi har brugt de sidste fire uger på at få det op at stå. Vi har ikke bare kunnet få idéen, og så få det hele klart på otte dage. Der er jo noget økonomi i det, men alle tilladelser har også skulle være i orden. Så vi har faktisk ikke kunnet gøre det hurtigere, siger Jan Sørensen.

Drive-in koncert i Jordløse

Drive-in koncerten foregår på boldbanen ved Jordløse Friskole lørdag 13. juni klokken 19-21.

Sanger og musikproducer Chief 1 optræder til koncerten med sit band.

Der er plads til 250 biler med op til fem personer i hver bil. Der er indrettet parkeringspladser med god afstand på boldbanen, så sikkerheden er i top, oplyser arrangørerne.

Man hører musikken gennem sin radio i bilen, og der kan købes øl og vand fra bilen til koncerten.

Billetterne koster 325 kroner og kan købes på www.billetto.dk. Man skal kun købe billet pr. bil og ikke pr. person.

Jordløse i fokus

Drive-in koncerten er et projekt, som de alle fire brænder for, og det er et projekt, som måske kan være med til at få lidt fokus på udkanten i Assens Kommune. Det er i hvert fald håbet, siger Martin Tornø.

- Vi håber jo, at vi kan sætte en stor pæl og få sat Jordløse på landkortet.

- Det er også en investering i byens foreningsliv, fordi det skaber et samlingspunkt for foreningerne.

Flere af Jordløses foreninger har givet et bidrag til drive-in koncerten. Både boldklubben, forsamlingshuset, friskolen og beboerforeningen er med i projektet.

Morten Neldeberg fortæller, at koncerten også skal være med til at vække byen lidt til live igen.

- Det er mest også for at lave lidt ballade, så der sker noget nyt her i byen, siger han.

Annonce

Flere navne i spil

De fire kammerater har haft flere musikere i tankerne, da de fandt ud af, at det var en drive-in koncert, de ville lave.

- Vi var enige om, at det skulle være et stort navn. Og vi har haft mange navne i spil; Hugo Helmig, Jada, Anders Blichfeldt, Zididada, og så videre. Men vi skulle også have et navn, som økonomien kunne bære, siger Jan Sørensen.

- Og det har været en udfordring at få et stort navn til lille Jordløse, supplerer Martin Tornø.

Men det lykkedes, og derfor skal sanger og musikproducer Chief 1, der i 1980'erne var en del af rap-gruppen Rockers By Choice, optræde for op til 250 biler på boldbanen ved Jordløse Friskole. Han har siden slutningen af 1980'erne produceret bunkevis af musik for blandt andre Danser med Drenge, Gnags, Nik & Jay, Sanne Salomonsen og Outlandish. I 2015 sprang han ud som solo-artist og deltog blandt andet i tv-programmet Toppen af Poppen i 2019.

Økonomisk skal der lægges 50.000 kroner i projektet, og de penge er blevet skaffet, fortæller Jakob Andersen.

- Vi har været rundt og spørge de lokale forretningsdrivende, om de ville stille et lån til os, så vi kunne få koncerten op at stå.

Jan Sørensen supplerer:

- Ja, for der var ikke nogen af foreningerne, der kunne sige, at de havde pengene til projektet.

Der er ingen planer om, at koncerten skal generere et overskud. Det hele skal meget gerne gå i nul. Men bliver der et overskud, bliver pengene fordelt ligeligt blandt de foreninger, der har støttet kommunens første drive-in koncert.

Flere navne var i spil til drive-in koncerten i Jordløse, men valget faldt på Chief 1, fordi arrangørerne mener, at han kan samle folk i alle aldre, da han har været en del af både den danske og internationale musikscene i mere end 30 år. Foto: Amalie Hermansen
Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Debat: Hjemmepleje handler om nærhed, ikke registrering

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce