Annonce
Odense

Se billederne: De unge festede til Vi elsker 90'erne i Kongens Have

Regn eller sol - uanset hvad havde disse ungersvende helgarderet sig ved lørdagens Vi Elsker 90'erne i Kongens Have i Odense. Foto: Bjarke Vestesen
Flere tusinde glade mennesker var lørdag til Vi Elsker 90'erne-festival i Kongens Have i Odense. Mange af gæsterne blev først født i 90'erne, men det forhindrede dem ikke i at feste. Her giver Chief 1 sit bud på, hvorfor musik fra det årti er noget særligt.

90'erne var musikalsk et årti med en stor suppegryde og en rodebutik, hvor man blandede genrer sammen og nød den musikalske frihed.

Det mener Chief 1, frontfiguren i rapgruppen Rockers By Choice, som var med i slut-80'erne og frem til 1993, hvorefter han blev producer for kendte navne, som lørdag blandt andet var med til Vi Elsker 90'erne i Kongens Have i Odense.

- Man blandede genrer på kryds og tværs, det var en helt anden tid med stor musikalsk frihed, og nok det årti med den største mangfoldighed, siger Chief 1, som lørdag var med som dj, og som elsker musikken fra dengang lige så højt som han elsker musikken fra 60'erne.

For begge årtier har noget, de andre ikke har, nemlig den, at musikken ikke blev defineret gennem genrer og aldersklasser.

Netop de mange genrer rodet sammen kunne man lørdagen igennem fra middag frem til midnat høre i Odense med navne som Cappella, Right Said Fred (dem med I'm too sexy, hvis nogle læsere husker den), Londonbeat (I've Been Thinking About You), Eiffel 65 og N-Trance. Blot for at nævne en lille håndfuld af de mange, som stod på scenen og kunne kigge ud over den solbeskinnede plads med især mange unge glade mennesker, hvoraf mange først er født i samme årti som musikken er fra.

Annonce

- Man blandede genrer på kryds og tværs, det var en helt anden tid med stor musikalsk frihed, og nok det årti med den største mangfoldighed.

Chief 1, DJ og tidligere frontfigur i Rockers By Choice

Lalleglad årti

Nogle vil måske mene, at 90'erne ikke er et årti, man musikalsk burde huske for ret meget, men det var publikum lørdag helt sikkert meget uenige i. Og det samme er Chief 1, for hvor 00'erne først er ved at blive defineret ligger det nogenlunde fast for 90'erne.

- Det har taget lang tid at få 90'erne defineret. Der går som regel et årti, før man finder ud af det, mener Chief 1.

Men det var også det årti, som slog bunden ud af musikbranchen, for umiddelbart derefter kom internet, mp3-filer, streaming, youtube og Spotify- og andre musikdelingstjenester.

- 00'erne er så småt ved at definere sig selv snart 10 år efter, og det var et årti, som gav os realityshows, X Factor, Idols, Nik & Jay, og hvor man også turde på godt og ondt, mener Rockers By Choice-frontfiguren.

Han og hans band var med i pionertiden med hiphop og rap i Danmark, og slog igennem i 1988 med nummeret "Engel". Nu slår Chief 1 sig løs på blandt andet musikfestivaller som Vi Elsker 90'erne.

- 90'erne var lidt et lalleglad årti, hvor der endnu ikke var gået musiksnobberi i den, og det var ligegyldigt, om musikken var politisk korrekt eller ej. Jeg ser det som et positivt årti med naivitet og glæde, siger Chief 1.

Vi Elsker 90'erne finder også sted næste weekend i Holstebro og Aalborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce