Annonce
Odense

Se billederne: De unge festede til Vi elsker 90'erne i Kongens Have

Regn eller sol - uanset hvad havde disse ungersvende helgarderet sig ved lørdagens Vi Elsker 90'erne i Kongens Have i Odense. Foto: Bjarke Vestesen
Flere tusinde glade mennesker var lørdag til Vi Elsker 90'erne-festival i Kongens Have i Odense. Mange af gæsterne blev først født i 90'erne, men det forhindrede dem ikke i at feste. Her giver Chief 1 sit bud på, hvorfor musik fra det årti er noget særligt.

90'erne var musikalsk et årti med en stor suppegryde og en rodebutik, hvor man blandede genrer sammen og nød den musikalske frihed.

Det mener Chief 1, frontfiguren i rapgruppen Rockers By Choice, som var med i slut-80'erne og frem til 1993, hvorefter han blev producer for kendte navne, som lørdag blandt andet var med til Vi Elsker 90'erne i Kongens Have i Odense.

- Man blandede genrer på kryds og tværs, det var en helt anden tid med stor musikalsk frihed, og nok det årti med den største mangfoldighed, siger Chief 1, som lørdag var med som dj, og som elsker musikken fra dengang lige så højt som han elsker musikken fra 60'erne.

For begge årtier har noget, de andre ikke har, nemlig den, at musikken ikke blev defineret gennem genrer og aldersklasser.

Netop de mange genrer rodet sammen kunne man lørdagen igennem fra middag frem til midnat høre i Odense med navne som Cappella, Right Said Fred (dem med I'm too sexy, hvis nogle læsere husker den), Londonbeat (I've Been Thinking About You), Eiffel 65 og N-Trance. Blot for at nævne en lille håndfuld af de mange, som stod på scenen og kunne kigge ud over den solbeskinnede plads med især mange unge glade mennesker, hvoraf mange først er født i samme årti som musikken er fra.

Annonce

- Man blandede genrer på kryds og tværs, det var en helt anden tid med stor musikalsk frihed, og nok det årti med den største mangfoldighed.

Chief 1, DJ og tidligere frontfigur i Rockers By Choice

Lalleglad årti

Nogle vil måske mene, at 90'erne ikke er et årti, man musikalsk burde huske for ret meget, men det var publikum lørdag helt sikkert meget uenige i. Og det samme er Chief 1, for hvor 00'erne først er ved at blive defineret ligger det nogenlunde fast for 90'erne.

- Det har taget lang tid at få 90'erne defineret. Der går som regel et årti, før man finder ud af det, mener Chief 1.

Men det var også det årti, som slog bunden ud af musikbranchen, for umiddelbart derefter kom internet, mp3-filer, streaming, youtube og Spotify- og andre musikdelingstjenester.

- 00'erne er så småt ved at definere sig selv snart 10 år efter, og det var et årti, som gav os realityshows, X Factor, Idols, Nik & Jay, og hvor man også turde på godt og ondt, mener Rockers By Choice-frontfiguren.

Han og hans band var med i pionertiden med hiphop og rap i Danmark, og slog igennem i 1988 med nummeret "Engel". Nu slår Chief 1 sig løs på blandt andet musikfestivaller som Vi Elsker 90'erne.

- 90'erne var lidt et lalleglad årti, hvor der endnu ikke var gået musiksnobberi i den, og det var ligegyldigt, om musikken var politisk korrekt eller ej. Jeg ser det som et positivt årti med naivitet og glæde, siger Chief 1.

Vi Elsker 90'erne finder også sted næste weekend i Holstebro og Aalborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Sydfyn

Lykkelig tilflytter på Ærø: - Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed

Annonce