Annonce
Sport

Chelsea-manager: Vi kan ikke vælge mellem ligaen og Europa

Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
Chelsea skal gå benhårdt efter både Europa League og top-4 i Premier League, mener Maurizio Sarri.

Sæsonen 2018/19 har langtfra været perfekt for Chelsea, men klubben har stadig to skud i bøssen i bestræbelserne på at få adgang til Champions League efter sommerpausen.

Holdet er både med i kampen om en top-4-placering i Premier League og i semifinalen i Europa League.

En plads i top-4 giver adgang til Europa League. Det samme gør en Europa League-triumf, men Chelsea har ikke råd til at vælge mellem de to turneringer, mener manager Maurizio Sarri.

- I øjeblikket kan vi ikke tillade os at vælge, siger manageren til klubbens hjemmeside.

- Det er virkelig svært at komme i top-4 i Premier League, men det bliver selvfølgelig også vanskeligt i Europa League, når du når semifinalen. Du kan ikke forvente at få noget foræret, men vi må forsøge i begge. Vi har ikke råd til at vælge, siger Sarri.

Chelsea møder mandag aften Burnley på hjemmebane i Premier League. Med en sejr stryger Chelsea op på tredjepladsen, men konkurrenterne fra Tottenham, Arsenal og Manchester United har derefter en kamp i hånden.

- De sidste fire-fem kampe bliver svære for alle hold, der slås for en plads i top-4. Ikke kun for os. Jeg tror, vi kan forvente nogle meget underlige resultater i den sidste del af sæsonen. Vi må bare kæmpe og se, hvad der sker til sidst, siger Sarri.

I Europa League skal Chelsea møde Eintracht Frankfurt i semifinalen. Klubberne mødes 2. maj i Tyskland og 9. maj i England.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce