Annonce
Sport

Cheftrænerens ønske til første træningskamp: Ingen skader, tak

Michael Hansen har et stort ønske til den forestående træningskamp mod Middelfart: Ingen skader. Foto: Jesper Banke
FC Fredericia går ind til træningskampen mod Middelfart med en ganske smal trup. Cheftræner Michael Hansen har et stort ønske for kampen: Ingen skader.

Fredericia: Jeg kan da godt spille, hvis det skulle være.

FC Fredericias fysioterapeut Mie Krog smilte stort, mens hun bevægede sig rundt på kunstgræsset i KFUM-Parken. For at vise cheftræner Michael Hansen, at hun kan bevæge sig som en fodboldspiller - hvis det skulle være.

Situationen er et meget godt billede på en løbende vittighed i klubben for tiden. I torsdags trænede 16 spillere fuldt igennem. Uzo og Lukas  Enevoldsen er rejst væk, Andreas Oggesen plejer en mindre skade, og Anders Holvad og Steven Enna er ude med længerevarende skavanker. Sidstnævnte befinder sig end ikke i landet.

For at gøre ondt værre, udgik Mathias Johannsen af træningen med smerter. Det hele kan betyde, at Michael Hansen har tre markspillere at skifte med lørdag, hvor Middelfart venter i denne opstarts første træningskamp.

- Vi joker om det, fordi vi nok ikke rigtig tør tale om det alvorlige. Frygten er, at vi ikke har nok  spillere til at dele belastningen, og at der så opstår noget. Lørdag klokken 15 efter kampen vil jeg gerne kunne puste ud og sige:  Puha, vi kom igennem uden skader, siger Michael Hansen.

Et af redskaberne, han vil tage i brug, er løbende udskiftninger. Altså pille spillere ud undervejs og skifte dem ind igen.

Annonce

Høegh og Gertsen

Under normale omstændigheder ville det være relativt enkelt at ringe til en agent og hente prøvespillere ind i en situation som den, FC Fredericia står i. Det er bestemt set før. Problemet er, at corona-pandemien fortsat har tag om verden, og derfor er der ikke den store villighed til at åbne dørene på klem for spillere, som ikke er gennemtestet.

Michael Hansen må altså nøjes med de spillere, han kender.

- Jeg vælger at se positivt på situationen. Jeg kender spillerne, og de kender mig. Vi skal bruge kampen til at komme i rytme igen. Og så vil jeg gerne se nogle spillere på forskellige positioner, siger træneren.

Dennis Høegh kommer eksempelvis til at spille som 10'er lige bag angriberen i nogle af de kommende træningskampe. Desuden vil Mathias Gertsen blive afprøvet på positionen som 8'er - altså en af de to spillere bag 10'eren.

Annonce

Sen begyndelse

FC Fredericia begyndte at træne den 7. januar, og dermed er det gået 17 dage fra klubben startede op og til den første træningskamp skal spilles. Det er en senere tidsramme, end andre hold arbejder med, og det er et bevidst valg.

- Det er rigtig godt, at kampen ligger sent. Jeg vil ikke gå på kompromis med træningen. Vi har trænet hårdt og godt, og jeg glæder mig til at se, hvor meget af det, der sidder fast, når vi skal op imod 11 mand, som vil prøve at gøre det svært for os. siger Michael Hansen.

Kampen mod Middelfart spilles lørdag klokken 13 i Middelfart. Den er lukket for offentligheden.

FC Fredericias træningskampe

FC Fredericia har planlagt fire træningskampe i opstarten:

23. januar klokken 13: Middelfart.

30. januar klokken 14: Skive

2. februar klokken 11: Silkeborg

4. februar: Kolding

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce